Esperi käynnisti Ilolan hoivakodissa yt-neuvottelut – Asukkailla puolen vuoden irtisanomisaika

Esperi Care on vuokralaisena Ilolassa Sastamalan ja Kokemäen kuntayhtymän omistamissa tiloissa.

24.11. 13:14

Yksityinen hoivajätti Esperi Care harkitsee Kokemäellä sijaitsevan Ilolan hoivakodin sulkemista ja aloittaa työntekijöiden kanssa yhteistoimintaneuvottelut.

Ainakin vielä viime kesänä Ilolassa asui 15 Sastamalasta tullutta asukasta. Kyseessä on 35-paikkainen koti ympärivuorokautista hoivaa tarvitseville ikäihmisille, mutta nyt asukkaita on vain 17. Hoivakodin taloudellinen toiminta ei ole ollut pitkään kestävällä pohjalla, sillä hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita.

Esperi Care arvioi, että yt-neuvottelut päättyvät vuodenvaihteessa. Jos Ilolan sulkemiseen päädytään, asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksella on kuuden kuukauden irtisanomisaika. Heille tarjotaan uusi korvaava koti toisesta asumispalveluyksiköstä. Kuntien palveluohjaajat kartoittavat asukkaiden ja omaisten kanssa muita asumispaikkoja ja ovat heihin yhteydessä.

Työntekijöille tarjotaan työtä Esperin muista yksiköistä.

Esperi Care on Kauvatsalla sijaitsevissa tiloissa Sastamalan ja Kokemäen muodostaman kuntayhtymän vuokralaisena.

Tyrvään Sanomat uutisoi Ilolan mahdollisesta sulkemisesta jo viime kesänä. Silloin yhtiön myynti- ja markkinointijohtaja Jani Nurisalo sanoi, että Esperillä ei ole tarkoitusta lopettaa yksikön toimintaa vaan ensisijaisesti on harkinnassa korvaavan yksikön rakentaminen alueelle tai vaihtoehtona voisi olla nykyisen kiinteistön peruskorjaus. Asiasta oli käyty keskusteluja myös Sastamalan kaupungin edustajien kanssa, mutta lopullista päätöstä asiasta ei ollut silloin vielä tehty.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos