Sastamala saa vihdoinkin ostettua Kukkurin tilan Rautaveden rannasta – Kahden hehtaarin maa-alueen hinnasta on päästy sopuun

Ostettava maa-alue sijaitsee Tampereentien ja Rautaveden välissä.

25.11.2022 10:16

Vammalassa Iisan ja Ranta-Kukkurin omakotialueiden välissä sijaitsee kahden hehtaarin suuruinen Kukkurin tila. Sastamalan kaupunki on neuvotellut kiinteistön omistajien kanssa vuosien ajan useaan kertaan Kukkurin tilan kaavoituksesta ja kaupasta.

Uusissa neuvotteluissa on nyt sovittu, että kaupunki ostaa tilan rakennuksineen 200 000 eurolla. Myyjät ovat Juha, Simo ja Sakari Bäckman sekä Timo Bäckmanin oikeudenomistajat.

Alue on metsämaata ja sillä sijaitsee huonokuntoiset loma-asunto, varasto ja rantasauna. Tila rajoittuu noin 110 metrin matkalta Rautaveteen ja molemmin puolin Sastamalan kaupungin jo ennestään omistamiin maihin. Alueella on runsaasti polkuja.

Kaupungin yhtenäinen maanomistus alueella helpottaa alueen tulevaa asemakaavoitusta sekä mahdollistaa yhtenäisten virkistysreittien säilymisen alueella.

Nyt alueella ei ole asemakaavaa. Keskustaajaman rakenneosayleiskaavassa se on osoitettu pientalovaltaisena alueena ja lähivirkistysalueena.

Konserni- ja elinvoimajaosto puoltaa alueen ostoa. Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantain kokouksessaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos