Yllätyshyökkäys: Saila Lehto ja Pepi-koira kokivat kauhunhetkiä päivälenkillään – ”Kiitä Luojaasi, sanoi eläinlääkäri”

Koira hyökkäsi jälleen tuntemattoman kimppuun Sastamalassa.

Saila Lehto yritti irrottaa kahta koiraa toisistaan ja sai vammoja sormiinsa.

30.11.2022 18:00

Saila Lehto kertoo olleensa tiistaina neljän aikaan iltapäivällä ulkoiluttamassa koiraansa Pepiä Lousajassa, kun yhtäkkiä hänelle ennestään tuntematon isokokoinen koira hyökkäsi Pepin kimppuun.

”Toinen koira oli muutaman kymmenen metrin päässä meistä. Mies ja nainen ulkoiluttivat sitä, kun koira riuhtaisi itsensä irti ja tuli vauhdilla kohti.”

”He juoksivat koiran perään ja huusivat, mutta se ehti iskeä hampaat kiinni.”

Irti päässyt koira iski hampaansa Lehdon koiran päähän.

”Ehkä noin kolmasosa Pepin päästä oli koiran suussa ja minä olin siinä semmoisessa sokissa, etten ymmärtänyt, mitä pitäisi tehdä. Vasta myöhemmin tajusin, että olisi kannattanut napauttaa fleksillä koiraa nenään.”

Pepi on rodultaan bichon frisé. Saila Lehto ja Pepi esiintyivät äskettäin Tyrviksessä koirien syysmuotijutussa.

Lehto yritti irrottaa tuntemattoman koiran hampaita Pepin päästä, mutta se kesti kauan ja oli todella vaikeaa. Samalla koira puri myös Lehtoa ja hän loukkasi keskisormet molemmista käsistään.

Koira puri Saila Lehdon sormia. Toisessa sormessa on syvempi haava ja se vuotaa edelleen verta. Lääkäri määräsi antibioottikuurin.

Kun koirat saatiin vihdoin irti toisistaan, Lehto jäi verisin sormin selvittämään asiaa koiraa ulkoiluttaneiden kanssa. Hätäkeskuksen kautta ei poliisia paikalle saatu, mutta ambulanssi tuli.

Tapahtumapaikka oli Hossantien ja Kunnarentien risteyksessä.

”Pepi selvisi onneksi lähes säikähdyksellä. Se kyllä ontuu ja kaulassa on naarmuja. Eläinlääkäri tutkii vielä sen lapaluuta ja liikeratojen toimivuutta. Kiitä Luojaasi, että koiralla on noin paksu turkki, sanoi eläinlääkäri. Chihuahua olisi varmaan kuollut heti.”

”Eläinlääkäri sanoi, että Lousajasta on kuulunut muitakin vastaavia tapauksia.”

Maanantaina Tyrvis uutisoi miehestä, jonka päälle koira hyökkäsi viime viikolla lähellä Nuupalan vesitornia.

Ulkoiluttajat eivät omistajia

Saila Lehto kertoo, että hyökännyttä koiraa ulkoiluttaneet mies ja nainen eivät ole koiran omistajia.

”He jäivät selvittämään asiaa ja sanoivat, etteivät osanneet tällaiseen varautua. Puhelinnumerot ja nimet saatiin. Koiran omistaja on luvannut tavata minut vielä keskiviikon aikana.”

Lehto kävi hoidattamassa vammojaan Sastamalan kiirevastaanotolla.

”Tupot olen vaihtanut haavoihin, mutta silti toisesta sormesta vuotaa edelleen verta. Onneksi ei haava mennyt sormen läpi. Jäykkäkouristusrokote minulla oli onneksi voimassa.”

Lehdon mielestä koiria saa olla kaikilla ihmisillä, mutta täytyy osata pitää koirasta kiinni.

”Nyt minä ja mieheni pidämme taskussa sellaista ainetta, mitä saa käyttää tuollaisessa tilanteessa. Ei se kuitenkaan mitään pippurisumutetta ole.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos