Sastamala haluaa saada yritykset vähentämään päästöjä – Se voi säästää myös rahaa

Sastamala ja viisi muuta kuntaa luovat verkoston, jonka tarkoituksena on, että yritykset ja järjestöt asettavat itselleen vähintään yhden ilmasto- ja päästötavoitteen ja pyrkivät saavuttamaan sen.

Sastamalan elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru uskoo tiedotteessa, että jokainen yritys löytää oman tapansa toimia ilmastoystävällisesti esimerkiksi energiansäästöön, energiatehokkuuteen tai jätteiden käsittelyyn liittyen. Aarnikuru kuvattiin lokakuussa 2021.

5.12.2022 6:00

Sastamala, Akaa, Punkalaidun, Pälkäne, Urjala ja Valkeakoski alkavat edistää yhdessä yritysten ilmastotoimia, kertoo Sastamalan kaupunki tiedotteessaan.

Kunnat ovat aloittaneet ilmastoekosysteemihankkeen, jonka tärkeänä tavoitteena on ilmastokumppanuusverkoston perustaminen. Verkosto kerää yhteen yrityksiä, jotka toimivat Pirkanmaalla, Tampereen kaupunkiseudun ulkopuolella.

Lue lisää: Sastamalan ilmastopäästöt ovat pienentyneet jälleen – Suurin syy öljylämmityksen väheneminen

Tarkoituksena on, että yritykset ja järjestöt asettavat itselleen vähintään yhden ilmasto- ja päästötavoitteen ja pyrkivät saavuttamaan sen. Ilmastokumppanuusverkoston ympärillä olevat asiantuntijat auttavat jäseniä esimerkiksi tunnistamaan energiasäästökohteita ja hyödyntämään vihreän siirtymän rahoitusmahdollisuuksia.

Kuuden kunnan yhteistyön tavoitteena on lisäksi saada yritykset viestimään kestävän kehityksen mukaisista linjauksista, toimenpiteistä ja saavutetuista tuloksista.

Tiedotteessaan kaupunki kertoo, että päästöjen vähentäminen säästää usein myös rahaa. Viestinnän avulla ilmastotoimista tulee läpinäkyviä, ja ilmastoystävällisiä ratkaisuja tekevä yritys voi saada kilpailuetua.

Sastamalan elinkeinojohtaja Tanja Aarnikuru tuo tiedotteessa esiin, että ilmastoystävälliset toimenpiteet voivat luoda uusia liiketoimintamahdollisuuksia ja kumppanuuksia.

Etelä- ja Lounais-Pirkanmaan ilmastoekosysteemi –hanke on saanut rahoitusta ympäristöministeriön Kuntien ilmastoratkaisut –ohjelmasta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos