Sastamala-liitoksia tehneiden haastattelut ovat tuoreen väitöskirjan mielenkiintoisinta antia – ”Heti päästään sanomaan, että nyt sit syrjäkulmia aletaan sorsia”

Sastamalaa synnyttäneiden virkamiesten haastattelujen avulla pääsee kurkistamaan yli vuosikymmenen takaisten asioiden julkisuusverhon taakse. Esiin putkahtavat esimerkiksi koettu Vammalan ylivalta sekä kritiikki yhdistymisavustusten eli porkkanarahojen käyttökohteista.

Sastamala peri Karkun vaakunan, jonka ympärille kokoontui vuonna 2007 uuden, tulevan kaupungin synnyttäjiä: Mouhijärven kunnanjohtaja Esa Sirviö (vas.), Äetsän kunnanjohtaja Eero Mäki-Tanila, Vammalan valtuuston puheenjohtaja Erkki Välimäki, Vammalan apulaiskaupunginjohtaja Jaakko Erjo, Punkalaitumen kunnanjohtaja Antero Alenius ja Vammalan kaupunginjohtaja Paavo Salli.

11.12.2022 6:00

Lapin yliopistossa tarkastetun väitöstutkimuksen aineistona ovat Vammalan kuntaliitokset Suodenniemen, Äetsän, Mouhijärven sekä myöhemmin Sastamalan liitos Kiikoisten kanssa.

Tutkimusaineisto koostuu ensisijaisesti 24 henkilön haastattelusta. He ovat Vammalan ja Sastamalan kuntaliitosten valmisteluun ja toteuttamiseen osallistuneita johtajia, keskijohtoa ja strategiakonsultteja. Haastattelut on tehty vuosina 2013–2015.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos