Jatketaanko valtatien valoja Sastamalasta Huittisiin asti? Naapurikaupungeissa tehtiin yhteinen esitys asiasta

Valtatie 12:n valaistus ulottuu nyt Tampereelta Sastamalaan, mutta jatkoakin haluttaisiin.

Sastamalassa ja Huittisissa halutaan selvittää valtatie 12:n valaistuksen ulottamista Kiikan ja Keikyän ohi Huittisiin asti. Nykyisellään valaistus ulottuu Tampereelta Sastamalaan.

Sastamalan kokoomuksen ja rkp:n valtuustoryhmä jätti asiasta valtuustoaloitteen maanantaina. Samansisältöinen aloite jätettiin myös Huittisten kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Aloitteen jättänyt Arto Satonen (kok) esitti, että Sastamalan tulisi yhdessä Huittisten kaupungin sekä Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen ely-keskusten kanssa selvittää yhteishankkeen mahdollisuus asiassa. Sastamala ja Pirkanmaan ely rahoittaisivat Sastamalan kaupungin alueella olevan tieosuuden sekä Huittinen ja Varsinais-Suomen ely Huittisten alueella olevan tieosuuden valaisemisen.

Satonen arvioi, että Sastamalan ja Huittisten maksuosuuksiksi jäisi noin 200 000 - 250 000 euroa, jos ely-keskukset rahoittaisivat yhteensä puolet kustannuksista. Elyn osarahoittamana toteutui myös valtatie 12:n valaistus Vammalasta Tampereelle. Hanke sai rahoitusta myös eduskunnan tekemistä budjettilisäyksistä.

Aloitteen mukaan valaistuksen jatkaminen Huittisiin on perusteltua, sillä liikenne tieosuudella on vilkasta. Valtatie 12:n ohikulkuliikenteen lisäksi Sastamalan ja Huittisten välillä pendelöi päivittäin töissä lähes 400 ihmistä molempiin suuntiin. Valaistus parantaa pimeän aikana merkittävästi liikenneturvallisuutta ja lisää siten myös Sastamalan vetovoimaa, aloitteessa todetaan.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos