Miten hyvinvointialue saadaan pian toimimaan? Historiallisen muutoksen ei pitäisi näkyä heti asiakkaille mitenkään, kiireellinen hoito luvataan turvata

Hyvinvointialueen palkkalistoille siirtyy yli 19 000 ihmistä, joiden palkanmaksu joutuu testiin heti tammikuussa. Virheet ovat mahdollisia, joten niiden korjaamiseen varaudutaan nopealla aikataululla.

Sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen sanoo, että esimerkiksi palvelupaikkoihin ei tule heti muutoksia. Konsernijohtaja Juhani Sand sanoo, että nyt tehdään töitä sen eteen, että palkanmaksu alkaa juosta jouhevasti. Hyvinvointialueen maksujärjestelmä on sama kuin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin.

21.12.2022 10:45

Pirkanmaan hyvinvointialue ottaa vastuun pirkanmaalaisten sosiaali- ja terveyspalveluista 1. tammikuuta 2023 alkaen. Vaikka muutos on historiallinen, asukkaille se ei vielä näy juuri mitenkään. Se on ainakin tavoitteena.

Sosiaali-, terveys- ja pelastuspalvelujen toiminta siis jatkuu niiden nykyisissä toimipisteissä myös tammikuussa. ”Pirkanmaalaisten palvelupaikat säilyvät ennallaan. Niihin ei tule vuodenvaihteessa muutoksia”, toteaa sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmanen.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos