Muutosneuvottelut päättyivät lopetusratkaisuun: Esperi sulkee hoivakoti Ilolan – ”Kannattavan toiminnan mallia ei löydetty”

Hoivakodin asukkaiden siirto uusiin koteihin toteutetaan yhdessä Sastamalan kaupungin kanssa.

Hoivakoti Ilolassa on 35 asiakaspaikka ympärivuorokautista hoitoa tarvitseville vanhuksille. Sastamalan ja Kokemäen kaupunkien omistama kiinteistö sijaitsee lähellä Kauvatsan ja Kiikoisten rajaa.

23.12.2022 9:21

Esperi Care sulkee ikäihmisten hoivakoti Ilolan. Yhtiö tiedotti torstaina, että asiaa koskevat yhteistoimintalain mukaiset muutosneuvottelut on saatu päätökseen.

Neuvotteluissa ei löydetty edellytyksiä toiminnan kannattavalle jatkamiselle.

”Neuvotteluissa kävimme yhdessä henkilöstön kanssa läpi erilaisia vaihtoehtoja ja keinoja jatkaa toimintaa, mutta kannattavan toiminnan mallia ei löydetty”, aluepäällikkö Patrik Ekström kertoo.

Yhtiön mukaan hoivakodissa ei ole ollut riittävästi asukkaita, jotta sen toimintaa olisi kannattanut jatkaa. Kuluvana vuonna 35 asukaspaikasta noin puolet on ollut käytössä.

Lue lisää: Esperi käynnisti Ilolan hoivakodissa yt-neuvottelut – Asukkailla puolen vuoden irtisanomisaika

Lue lisää: Ilolan vanhainkotia uhkaa sulkeminen – Esperi ei halua jatkaa tiloissa, tuleeko Sastamalan keskustaan uudisrakennus?

Esperi Care on toiminut Kauvatsalla sijaitsevissa tiloissa Sastamalan ja Kokemäen muodostaman kuntayhtymän vuokralaisena. Ainakin vielä kesällä Ilolassa asui 15 Sastamalasta tullutta asukasta.

Ekströmin mukaan hoivakodin työntekijöille tarjotaan uutta tehtävää sekä taloudellinen kannustin siirtymiseen.

”Tällä hetkellä kartoitamme henkilöstölle uusia yksiköitä ja jokaiselle työntekijälle tarjotaan uutta tehtävää Esperiltä. Toivomme jokaisen työntekijän pysyvän meillä edelleen töissä”, Patrik Ekström sanoo.

Asukkaiden siirto uuteen kotiin toteutetaan yhdessä Sastamalan kaupungin kanssa. Esperi kertoo, että yksikön toimintaa ei lopeteta, ennen kuin jokaiselle asukkaalle on löydetty uusi sopiva koti. Asukkaiden palvelu- ja vuokrasopimuksella on kuuden kuukauden irtisanomisaika.

”Sulkeminen voi herättää paljon huolta ja kysymyksiä ja vastaamme niihin parhaamme mukaan”, Patrik Ekström sanoo.

Asiasta järjestetään asukkaille ja heidän läheisilleen tiedotustilaisuus hoivakoti Ilolassa 9. tammikuuta 2023 kello 15–17.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos