Uudella hyvinvointialueella on heti edessään järisyttävä muutos Pirkanmaalla – Tehdäänkö täälläkin 400 rivin Excel-listaus säästökohteista?

Hyvinvointialue ottaa nyt vastuun yli puolen miljoonan pirkanmaalaisen sosiaali- ja terveyspalveluista. Rahat ja henkilöstö eivät riitä nykyisiin palveluihin, vaan toimintaa pitää tehostaa ja karsia kustannuksia. Hallinnon työntekijöille saatetaan tarjota hoivatyötä, sairaalapalveluita voidaan tuoda suoraan kotiin, ja digiklinikka voi tulevaisuudessa palvella kaikkia pirkanmaalaisia.

Konsernipalvelujohtaja Juhani Sand sanoo, että sähköinen asiointi on sote-uudistuksessa tärkeässä roolissa. Sosiaali- ja terveysjohtaja Taru Kuosmasen mukaan teknologian hyödyntäminen on myös keino tukea ikääntyneiden kotona asumista. Hän mainitsee esimerkiksi kuvapuhelimet, lääkeautomaatit ja elintoimintoja seuraavan teknologian. Sand ja Kuosmanen kuvattiin Taysin aulassa torstaina.

2.1. 9:00

Pirkanmaan hyvinvointialue aloitti vuodenvaihteessa toimintansa tilanteessa, jossa Suomen sosiaali- ja terveydenhuolto näyttää ajautuneen historiansa kenties pahimpaan kriisiin. Sairaaloiden päivystykset ovat ruuhkautuneet, hoitojonot kuukausien mittaisia ja ikäihmiset hoivan tarpeessa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos