Valtio jakoi satojen miljoonien korona-avustukset – Tämän verran Sastamala sai

Kunnille ja kuntayhtymille myönnettiin koronaepidemian lisäkustannuksiin noin 460 miljoonaa euroa.

Valtio korvaa kunnille koronaan liittyvät kustannukset.

Sosiaali- ja terveysministeriö myönsi kaikkiaan 460 miljoonaa euroa koronakorvauksia kunnille, kuntayhtymille ja Ahvenanmaan maakunnalle vuodelle 2022. Avustuksilla korvataan koronaepidemian lisäkustannuksia, joita on aiheutunut vuoden 2022 aikana erityisesti testauksesta, rokottamisesta ja koronapotilaiden hoidosta.

Sastamalan kaupunki sai valtionavustuksia yhteensä noin 1,6 miljoonaa euroa.

Korona-avustusta myönnettiin valtakunnallisesti 1.1.–31.8.2022 aiheutuneisiin kustannuksiin: testaukseen noin 182 miljoonaa euroa, covid-19-potilaiden hoitoon noin 71 miljoonaa euroa ja muihin välittömiin epidemiasta aiheutuviin kustannuksiin noin 44 miljoonaa euroa.

Lisäksi testauksen, hoidon ja muiden välittömien epidemiasta aiheutuvien kustannusten osalta maksettiin arvioon perustuen avustusta 1.9.–31.12.2022 aiheutuviin kustannuksiin yhteensä noin 106 miljoonaa euroa. Rokottamisen kustannuksiin avustusta myönnettiin koko vuodelle noin 57 miljoonaa euroa.

Koko maan osalta avustusta myönnettiin asukasta kohden noin 83 euroa.

Hallitus on sitoutunut korvaamaan koronaan liittyvät välittömät kustannukset täysimääräisesti niin kauan kuin tautitilanne ja koronastrategian toimeenpano sitä edellyttävät.

Kaiken kaikkiaan valtio on tukenut kuntasektoria vuosina 2021 ja 2022 noin 5 miljardilla eurolla koronaepidemian aiheuttamien lisäkustannusten ja tulonmenetysten vuoksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos