Jos olet käynyt Karkun, Nohkuan tai Tyrisevän koulua, niin voit hakea apurahaa Pakkalan rahastolta – vuosittain jaetaan kymmeniä tuhansia euroja

Hakuaika päättyy 15. helmikuuta.

Karkun koulua vähintään neljä vuotta käyneet voivat hakea Pakkalan rahaston apurahaa.

4.1. 12:35

Lapseton virkamiespariskunta Eva ja Niilo Pakkala testamenttasivat omaisuutensa Karkun kunnalle vuonna 1965, ja edelleen Pakkalan rahastosta jaetaan apurahoja Karkun, Nohkuan ja Tyrisevän koulujen entisille oppilaille jopa kymmeniä tuhansia euroja vuosittain.

Nykyään rahasto on Sastamalan kaupungin ja seurakunnan yhteishoidossa. Rahaston sijoitukset käsittävät osakesijoituksia ja Pakkaloilta jääneet kaksi asuntoa Helsingissä.

Testamentin mukaisesti rahastosta jaetaan apurahoja perusopetuksen jälkeisiin opintoihin.

Apurahaa voivat hakea kaikki toisen asteen opiskelijat (esimerkiksi lukio ja ammattikoulu), korkeakouluopiskelijat ja ammatillista jatkokoulutusta suorittavat opiskelijat.

Rahastosta jaetaan apurahoja Karkun / Aluskylän koulupiirin koulua sekä jo lakkautettujen Nohkuan ja Tyrisevän kouluja vähintään neljä vuotta käyneille opiskelijoille. Lisäksi opiskelijat, joiden koulupaikka olisi ollut Karkun koulu, mutta ilman omaa syytään ovat käyneet muussa Sastamalan koulussa, voivat hakea apurahaa.

Hakemusten tulee sisältää seuraavat asiakirjat:

Apurahahakemus-lomake, joka on saatavilla Sastamalan kaupungin kotisivuilta sekä Sastamalan kirkkoherranvirastosta.

Hakemuslomakkeeseen tulee liittää vapaamuotoinen allekirjoitettu hakemus, oma arvio syys- ja kevätlukukauden tuloista, omasanainen selvitys opiskelun edistymisestä viime lukuvuoden aikana, virkatodistus, opintorekisterin ote tai opiskelupaikan antama todistus opintojen etenemisestä, viimeisin verotuspäätös ja tilinumero.

Jos hakemus on puutteellinen, se vaikuttaa apurahan määrään.

Apurahojen hakuaika päättyy 15. helmikuuta, jolloin hakemukset viimeistään tulee toimittaa rahaston hoitokunnan puheenjohtajalle, Karkun kappeliseurakunnan seurakuntapastori Anu Jokinen-Lundénille osoitteella Sastamalan kirkkoherranvirasto, Aittalahdenkatu 12, 38200 SASTAMALA.

Kirjekuoren päällä lisäksi tieto Eva ja Niilo Pakkalan rahaston apurahahakemus / oma nimi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos