Ratsastajainliitto antaa sastamalalaiselle tallille varoituksen ja asettaa seurantaan – syynä ratsastusohjaajan hevoseen kohdistama huono kohtelu

Ratsastajainliitto käynnistää KT-tallilla kurinpitomenettelyn, jonka tarkoituksena on selvittää tallilla työskennelleen ratsastuksenohjaajan toimintaa.

14.1. 16:44

Suomen ratsastajainliitto käynnistää kurinpitomenettelyn, jonka kohde on sastamalalainen KT-talli. Tarkoitus on selvittää tallilla työskennelleen ratsastuksenohjaajan hevoseen kohdistamaa sopimatonta kohtelua.

Liitto kertoo asiasta tiedotteessa.

Ratsastajainliitto antaa KT-tallille varoituksen, joka koskee erityisesti talliyrittäjän vastuuta ratsastuksenohjaajansa toiminnassa. Talli on liiton tehostetussa seurannassa seuraavat 12 kuukautta, jonka aikana arvioidaan päätösten vaikuttavuutta.

Tyrvään Sanomat uutisoi joulukuun lopulla sosiaalisessa mediassa levinneestä videosta, jossa ratsastuksen ohjaaja näyttää lyövän ponia, kun tämä ohittaa esteen eikä hyppää sen yli.

Lue lisää: Ratsastajainliitto selvittää ratsastustunnilla tapahtunutta epäasiallista toimintaa Sastamalassa – Tästä on kysymys

Lue lisää: Sastamalalaistallin omistaja: Viranomainen tarkistanut tallin kahdesti vuodessa jatkuvan ilmoittelun vuoksi

Lue lisää: KT-talli sai valvontaeläinlääkärin tarkastuksessa puhtaat paperit – Liiton hallitus käsittelee sastamalalaistallilla esiin nousseita epäkohtia perjantaina

Videoilla esiintynyt ratsastuksenohjaaja ei enää jatka KT-tallin palveluksessa. Ratsastusohjaajan videolla nähtyä toimintaa tutkii eläinsuojeluviranomaisena poliisi.

Liiton kilpailusääntöjen mukaan hevosen sopimaton kohtelu on aina kiellettyä kilpailussa ja sen ulkopuolella.

Sopimatonta kohtelua on teko tai laiminlyönti, joka aiheuttaa tai uhkaa aiheuttaa hevoselle tarpeetonta kipua tai kärsimystä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos