Poliisi varoittaa valepoliiseista: Mies esiintyi poliisina ja huijasi pankkikortin vanhukselta Punkalaitumella

Sisä-Suomen poliisi varoittaa valepoliiseista. Punkalaitumella sattunutta tapausta poliisi tutkii virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Tämä on poliisin virkamerkki. Virkatehtävissä oleva poliisi ei koskaan pyydä pankkikorttia, tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia.

19.1. 12:17

Poliisina esiintynyt mies huijasi vanhukselta pankkikortin Punkalaitumella maanantaina 16. tammikuuta, kertoo Sisä-Suomen poliisi.

Poliisin mukaan vanhuksen kotiovelle tullut mies oli esiintynyt poliisina ja kertonut vanhukselle keksittyä tarinaa rikoksesta. Tällä verukkeella mies pyysi nähtäväkseen vanhuksen pankkikortin. Vanhus oli antanut miehelle korttinsa ja kertonut hänelle sen tunnusluvun, minkä jälkeen mies oli poistunut asunnolta pankkikortti mukanaan.

Sittemmin pankkikortilla on tehty huomattava määrä ostoja Pirkanmaalla. Poliisi ei toistaiseksi kerro tarkemmin, miten paljon, minkä arvoisia tai missä ostoja on tehty. Tapausta tutkitaan virkavallan anastuksena ja törkeänä petoksena.

Poliisi varoittaa nyt valepoliiseista. Vastaavia tekoja on viime aikoina tullut ilmi muun muassa Pirkanmaalla ja Pohjanmaalla. Tyypillisesti valepoliisien uhreiksi joutuu poliisin mukaan iäkkäitä ihmisiä.

Valepoliisi saattaa esimerkiksi soittaa uhrilleen tai tulla tämän kotiovelle, esiintyä poliisina ja kertoa keksitystä rikoksen uhasta, jonka vuoksi olisi tarve saada uhrin pankki- tai maksukortti tai verkkopankkitunnukset. Valepoliisi voi väittää, että näin toimimalla sepitetty rikos voitaisiin estää tai selvittää. Tämän jälkeen saaduilla tiedoillaan voidaan muun muassa nostaa tilillä olevia rahoja.

Poliisi muistuttaa, että virkatehtävissä oleva poliisi ei koskaan pyydä pankkikorttia, tunnuslukua tai verkkopankkitunnuksia. Jos oma pankkikortti, sen tunnusluku tai verkkopankkitunnukset ovat joutuneet vääriin käsiin, maksuvälineet tulee sulkea ja tapahtuneesta tehdä rikosilmoitus poliisille.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos