Lasten yöhoito aiotaan siirtää Häijäästä Vammalaan – Tämän verran sen arvioidaan maksavan

Ojansuun päiväkotiin pitää lisätä sprinklerijärjestelmä ennen yöhoidon aloitusta.

20.1. 10:37

Sastamalan kaupunki aikoo jatkossa tarjota lasten yöhoitoa vain Vammalassa, Ojansuun päiväkodissa.

Varhaiskasvatuksen vuorohoitoa tarjotaan tällä hetkellä Häijään päiväkodissa ympärivuorokautisesti. Ojansuun päiväkodissa hoitoa saa arkisin ja viikonloppuisin kello 5-23 välisenä aikana.

Kaupungin mukaan etäisyys Häijääseen on osaltaan vaikuttanut yöhoidon kysyntään.

Yöhoidon siirtäminen Ojansuun päiväkodille muuttaa yksiköiden aukioloaikoja: Ojansuun päiväkoti on auki tarvittaessa ympärivuorokautisesti ja Häijään päiväkoti tarvittaessa päivittäin kello 5-23. Vuorohoito ilman yöhoitoa tarjottaisiin jatkossa siis myös Häijään päiväkodissa.

Yöhoito siirtyy Ojansuun päiväkotiin aikaisintaan 1. elokuuta 2023. Se edellyttää ensin sprinklerijärjestelmän lisäämistä yhden ryhmän tiloihin sekä turvallisuusselvityksen tekemistä yksikköön. Kustannuksiksi on arvioitu 22 000 euroa.

Vuorohoito estää siirron

Vuorohoidon järjestäminen jatkossakin Häijään päiväkodissa estää sen, ettei vakituista henkilöstöä pystytä siirtämään yöhoidon järjestämisen mukana Ojansuun päiväkodille. Arvio on, että yöhoidon siirtäminen Ojansuun päiväkodille tarkoittaa 1-2 työntekijää lisää ja vuositasolla 34 000-68 000 euron kustannusvaikutusta nykyisillä palkkatasoilla laskettuna.

Henkilökustannusvaikutukset muuttuvat vuosittain yöhoidon käytön mukaan.

Sivistyslautakunta käsittelee asiaa 25. tammikuuta.

Pitkät hoitomatkat lännestä

Kaupunginvaltuutettu Lauri Tapio (kok) teki viime vuoden alkupuolella aloitteen asiasta, sillä yöhoidossa olevista lapsista 80 prosenttia asui Sastamalan läntisellä alueella.

Aloitteessa muistutettiin, että Vammalan ja Äetsän alueella on merkittävä määrä yrityksiä, joiden tuotanto toimii ympärivuorokautisesti ja Vammalassa sijaitseva sairaala tarvitsee merkittävän määrän vuoro- ja viikonlopputyössä olevia työntekijöitä ja erityisesti näiden henkilöiden houkuttelemisesta Sastamalaan käydään kovaa kilpailua muiden kuntien kanssa.

Lain mukaan vanhemmilla ei ole vuorohoitoon subjektiivista oikeutta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos