Oppilaille tarjoiltiin raakoja kalapuikkoja Sastamalassa – Servin vastaava: ”Monen sattuman summa”

Kouluruoasta vastaava Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Servi tiedotti virheestään oppilaille ja huoltajille saman päivän iltana.

Servi tiedotti kalapuikkokömmähdyksestä torstai-iltana.

20.1. 10:14

Sastamalan suurimmalla yläkoululla Sylväällä tarjoiltiin torstaina oppilaille raa’aksi jääneitä kalapuikkoja. Koulun toisessa, kello 10.50 alkaneessa ruokailussa osalle ruokailijoista oli ollut tarjolla kypsymättä jääneitä kalapuikkoja.

Kouluruoasta vastaava Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut oy Servi tiedotti asiasta torstai-iltana huoltajia ja oppilaita Wilmassa.

Servin palvelualueen vastaava Ritva Koivula kertoi perjantaiaamuna, että tapahtuneen selvittelyä jatkettiin heti aamulla. Hänen mukaansa kyse ei ollut lopulta kovin isosta kalapuikkoerästä.

”Uunissa oli ollut paistumassa normaalia useampi vuoka. Keskimmäisen vuoan kalapuikot eivät olleet kypsyneet riittävästi.”

Koivulan mukaan tieto virheestä saavutti Servin keittiön väen vasta torstaina iltapäivällä. Ruokailun aikana oppilaat eivät antaneet asiasta palautetta.

”Valitettavasti tieto tuli meille vasta iltapäivällä. Toivottavaa olisi, että tultaisiin heti sanomaan.”

Koivula ei osaa sanoa tarkalleen, montako kalapuikkoa keskimmäisessä vuoassa oli. Kyse ei ole kuitenkaan suuresta määrästä.

Koivulan tiedossa ei ole, että raa’aksi jääneistä kalapuikoista olisi aiheutunut ruokailijoille mitään haittaa.

Voiko sellaista ylipäätään aiheutua raakojen kalapuikkojen syömisestä?

”Ei ole mitään haittaa. Syödäänhän sushiakin”, Koivula sanoo.

Vastaavat tapahtumat ovat kouluruokailussa hyvin harvinaisia.

”Tällaista ei ole koskaan ennen tapahtunut Servin aikana. Sylväällä on tosi hyvää ruokaa. Tämä oli monen sattuman summa, mutta suurta dramatiikkaa siihen ei liity.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos