Hyvinvointialueen puhelin­numeroiden ongelma on korjattu – numeroissa oli isoja ongelmia maanantaina

Hyvinvointialueen vaihde toimi ongelmista huolimatta edelleen. Sitä kautta soitetut puhelut pystyttiin välittämään eteenpäin.

23.1. 15:25 | Päivitetty 24.1. 8:56

Telian puhelinhäiriö hyvinvointialueen palvelunumeroissa on saatu korjattua, Pirkanmaan hyvinvointialue kertoi maanantaina illalla Twitterissä. Aiemmin hyvinvointialue kertoi, että puhelinnumeroiden häiriön odotettiin korjaantuvan tiistaiaamun mennessä.

Puhelinnumeroissa oli maanantaina isoja ongelmia. Lähes kaikki palvelunumerot olivat poissa käytöstä. Ongelma on johtunut Telian palvelussa olleesta kansallisesta häiriöstä.

Telia sai korjattua omassa sisäisessä järjestelmässään olleen vian maanantai-iltana, mutta hyvinvointialueen puhelinongelmat jatkuivat vielä ennen viimeistä Twitter-päivitystä.

”Jos vika ei ole korjaantunut aamun mennessä, meidän on otettava käyttöön varajärjestelyt ja ohjattava puhelut vaihteeseen”, kertoo Pirkanmaan hyvinvointialueen tukipalvelujohtaja Pekka Erola.

Mikäli häiriö jatkuisi aamulla, palveluihin toivotaan soitettavan vain kiireellisissä asioissa. Jos kiireellinen asia ei voi odottaa häiriön korjaamista, hyvinvointialue suosittelee asiakkaita menemään tiistaina paikanpäälle esimerkiksi terveysasemalle. Päivystysapu 116117 palvelee yön aikana normaalisti.

Hyvinvointialue tiedottaa aamulla vaihtoehtoisista numeroista, mikäli häiriö jatkuu.

Myös hätänumero 112, Taysin kaikki numerot sekä hyvinvointialueen vaihde 03 311 611 toimivat normaalisti.

Vika hyvinvointialueen palvelunumeroissa havaittiin maanantaina kello 12.50.

Vika koski erityisesti palvelunumeroita, joissa on jono- tai takaisinsoittojärjestelmä, kuten neuvoloiden numeroita ja terveyspalveluiden keskitettyjä puhelinpalveluita. Myöskään hyvinvointialueen yleinen neuvontanumero ei toiminut. Pirkanmaan hyvinvointialueen puhelinvaihde sen sijaan toimii ja sitä kautta soitetut puhelut on pystytty välittämään eteenpäin. Myös normaalit matkapuhelimet toimivat.

Tukipalvelujohtaja Pekka Erola sanoi maanantaina iltapäivällä, että puhelinpalveluita tarvitsevan kannattaa soittaa joko vaihteeseen tai mahdollisuuksien mukaan odottaa vian korjautumista.

Toimivien numeroiden osalta käytössä on varajärjestelmä, jota ei ole vielä otettu muissa numeroissa käyttöön.

Telian viestinnästä kerrottiin maanantaina iltapäivällä, että ongelmat johtuvat Ruotsissa havaitusta järjestelmäviasta. Vika vaikuttaa erityisesti Ruotsin Telian call center -palveluihin, mutta vaikutukset näkyvät myös Suomessa, Telian Timo Saxén kertoi.

Telian verkkoon vika ei ulottunut.

Ruotsin yleisradioyhtiö SVT:n mukaan Telian häiriöt ovat haitanneet Ruotsissa muun muassa poliisin ja muiden viranomaisten puhelinnumeroiden toimintaa.

Suomessa muutkin hyvinvointialueet kertoivat maanantaina vioista puhelinpalveluissaan.

Telian häiriö aiheuttaa puhelinongelmia Pirkanmaan lisäksi ainakin Kainuun ja Etelä-Savon hyvinvointialueilla.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos