Jenni Jokinen Sastamalasta ehdolla vuoden valtuutetuksi

Sastamalalainen Jenni Jokinen on ehdolla vuoden valtuutetuksi.

27.1. 5:45

Sastamalan kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Jenni Jokinen (sd.) on ehdolla Vuoden valtuutetuksi.

Vuoden valtuutettu -kilpailussa Demokraatti ja SDP etsivät sosialidemokraattista kunnan- tai kaupunginvaltuutettua, joka saa kunniakseen kantaa titteliä Vuoden valtuutettu 2023.

Kilpailun finaaliin valittiin viisi valtuutettua. Valitsijaraatiin kuuluivat Demokraatin päätoimittaja Petri Korhonen, SDP:n järjestöpäällikkö Pekka Tuuri ja SDP:n kunta-, alue- ja järjestösihteeri Kimi Uosukainen.

Kisan voittaja ratkeaa yleisöäänestyksellä, jonka tulos julkistetaan SDP:n puoluevaltuuston kokouksessa 19. maaliskuuta.

”Olen valtuutettuna pyrkinyt antamaan päätöksenteossa äänen niille, jotka eivät itse enää jaksa tai pysty siihen. Ehkä siksi tuntuukin hienolta, että vaikuttamistyöni on huomattu ja toivottavasti olen pystynyt nostamaan tärkeitä asioita esille ja sitä kautta vaikuttamaan ja helpottamaan ihmisten arkea”, Jenni Jokinen toteaa.

Jokinen toimii parhaillaan neljättä kauttaan kaupunginvaltuutettuna. Vuosina 2017–2021 hän oli kaupunginhallituksen puheenjohtaja ja kuluvalla vaalikaudella 1. varapuheenjohtaja. Jokinen valittiin aluevaaleissa 2022 Pirkanmaan hyvinvointialueen aluevaltuustoon.

”Hyviltä valtuutetuilta vaaditaan nykyisin yhä enemmän perehtyneisyyttä moneen toimialaan. Sekä paitsi omaa osallistumista, myös kykyä osallistaa muitakin päätöksentekoon. On hienoa nähdä, että tällaisia monitaitureita löytyy runsaasti, valittavaksi asti”, Petri Korhonen sanoo.

Jokisen kanssa tittelistä kisaavat Ville Jalovaara Helsingistä, Jani Kokko Muuramesta, Nelli Niemelä Keravalta ja Rebecca Åkers Mustasaaresta.

Kaikille avoin yleisöäänestys käynnistyi 26. tammikuuta ja päättyy 10. helmikuuta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos