Sastamalalaisen vaateliikkeen yrittäjä sai järkyttävän puhelun: ”Ei hyvänen aika, meiltä puuttuu ihan hirveästi tavaraa” – Kuvat: Tällaisia tuotteita varkaat voivat kohta kaupitella muualla

Sastamalan ModaVillan murtautujille kelpasi Tommy Hilfiger, mutta Esprit ja Makia eivät.

Sastamalan ModaVillassa työskentelevä Merja Laurila oli juuri ennen murtoa asetellut Tommy Hilfigerin laukkuja esille liikkeessä ja huomasi torstaina heti, että yksi vaaleista ylähyllyn laukuista oli lähtenyt varkaiden matkaan. Myös musta pienempi Hilfiger-laukku kuului varastettujen tuotteiden joukkoon.

27.1. 13:08

”Ihan uskomatonta.” Vaateliike ModaVillan yrittäjä Mirva Vali on järkyttynyt. Hänen liikkeensä oli yksi kolmesta, johon murtauduttiin Sastamalan Puistokadulla torstain 26. tammikuuta vastaisena yönä.

Tekijöiden mukana lähti matkaan suuri määrä merkkivaatteita; Tommy Hilfigeriä, Marc O’Poloa ja Calvin Kleinia. Menetettyjen tuotteiden arvoa hän ei ole vielä tarkasti saanut laskettua, mutta tuhansista euroista puhutaan.

Lue lisää: Kolmesta keskustan liikkeestä vietiin tuhansien eurojen omaisuus – Poliisi poikkeuksellisesta murtoaallosta: ”Omaan tarpeeseen ei ole varastettu”

Vali kertoo, että murto havaittiin liikkeessä torstaiaamuna, kun liikkeen työntekijä meni töihin. Hän huomasi ensimmäiseksi liikkeen lattialla paperikasan, joka paljastui sittemmin olleen anastetun Tommy Hilfigerin laukun täytepaperia.

Seuraavaksi työntekijä huomasi lattialla henkareita. Osa vaatteista oli otettu pois henkareista ja pakattu mukaan. Osa oli viety henkareineen. Sitten hän soitti yrittäjälle.

”Ei hyvänen aika, meiltä puuttuu ihan hirveästi tavaraa”, oli työntekijä kertonut Valille.

Yrittäjä lähti Sastamalan liikkeeseensä ja totesi tapahtuneen.

”Henkareita oli siellä täällä lattialla ja hyllyillä tyhjiä paikkoja.”

”Sitten meni tuntia ja kuulin, että myös NeonSportissa oli käyty samana yönä ja aika samalla lailla.”

Tällaisia naisten t-paitoja, collegehousuja ja huppareita lähti varkaiden matkaan.

Miesten takkeja varastettiin useita erilaisia.

Tällainen Tommy Hilfigerin naisten takki ja iso laukku kelpasivat murtautujille.

Vali sanoo, että hänen liikkeessään isompia murtojälkiä ei tekijöiden jäljiltä näkynyt. Kun liikkeen työntekijä aamulla meni tiloihin, ovet olivat lukossa.

Myös poliisit ovat tehneet paikalla rikosteknistä tutkintaa.

Yrittäjän mukaan tekijät ovat tienneet, mitä hakivat. Liikkeestä lähti arvokkaimpia vaatteita ja laukkuja, etenkin Tommy Hilfigeriä. Tuotteita oli poimittu ja valikoitu yksittäin eri paikoista liikettä, ja muut jätetty siististi paikoilleen. Arvokkaimmat yksittäiset tuotteet olivat noin 250 euroa hinnaltaan ja useimmat muutkin noin 100-200 euroa.

Murtautujat olivat siistejä varkaita, sillä esimerkiksi tämä myyntipöytä jätettiin koskemattomaksi. Sillä olleet Esprit-, Makia- ja Marc O’Polo -tuotteet eivät kelvanneet.

Tältä pöydältä sen sijaan lähti Tommy Hilfiger -vaatteita.

Muun muassa tällaisia miesten t-paitoja varastettiin niin mustana kuin valkoisenakin.

Liikkeessä oli tallentava kameravalvonta. Siitä ei kuitenkaan ollut apua, sillä murtautujat olivat vieneet kameran tallennuslaitteet.

Torstaina ModaVilla oli murron jäljiltä kiinni, mutta perjantaina liike avautui normaalisti.

Vali pitää liikettä Sastamalan lisäksi Forssassa. Hän sanoo, että Forssassa vastaavaa ei ole ikinä tapahtunut. Sastamalassa varkaita sen sijaan kävi viimeksi pari vuotta sitten. Silloin tekijät saivat saaliikseen kyseisen päivän kassan.

”Siitä viisastuttiin silloin”, Vali sanoo.

Korvaako vakuutus yrittäjälle menetykset? Sitä Vali ei osaa sanoa. Asia selviää poliisin jatkotutkinnoissa.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos