Tällaiset arvosanat Pirkanmaan kansanedustajat kirjoittivat yo-kokeissa – Katso millaisin todistuksin Satonen ja Nurminen valmistuivat

Selvitimme, millaisin arvosanoin Pirkanmaan kansanedustajat valmistuivat lukiosta. Tärkeisiin tehtäviin politiikan huipulle voi päästä erilaisilla arvosanoilla. Nykyiset kansanedustajat ovat nousseet tehtävään niin ammattikoulupohjalta kuin kuuden L:n papereilla.

Kuka kirjoitti I:n? Kenellä oli L:n paperit? Selvitimme, millaisin arvosanoin Pirkanmaan kansanedustajat valmistuivat ylioppilaiksi.

3.2. 16:00

Politiikan huipulle päästäkseen ei tarvitse kirjoittaa L:n papereita. Pyysimme ylioppilastutkintolautakunnalta tiedot pirkanmaalaisten kansanedustajien ylioppilastodistuksista.

Pirkanmaan 19 kansanedustajasta 16 on valmistunut ylioppilaaksi. Veikko Vallin (ps.), Marko Asell (sd.) ja Jukka Gustafsson (sd.) eivät ole suorittaneet ylioppilastutkintoa. Vallinilla ja Asellilla on ammattikoulutausta. Yhteiskuntatieteiden maisteriksi valmistunut Gustafsson sanoo lukeneensa itsensä maisteriksi ”työmiespohjalta”. Asell on myöhemmin suorittanut liikunnanohjaajan tutkinnon Lahden ammattikorkeakoulussa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos