Touhulan päiväkoti lopettaa Marttilankadulla – Sastamalan varhaiskasvatuksesta katoaa nopealla aikataululla 25 paikkaa

Sastamalan varhaiskasvatuksessa selvitellään nyt, mistä lapsille löytyvät uudet paikat elokuun alusta.

Touhulan päiväkoti lopettaa Marttilankadulla Sastamalan keskustassa.

9.2. 16:00

Touhula-päiväkodit lopettaa toimintansa Sastamalassa. Yritys aloittaa muutosneuvottelut Marttilankadulla Sastamalan keskustassa sijaitsevassa yksikössään.

Muutosneuvottelut koskevat suunnitelmaa päiväkotitoiminnan lakkauttamisesta 31. heinäkuuta mennessä.

Touhulan Sastamalan yksikössä on 25 paikkaa. Päiväkoti on kieli- ja taidepainotteinen. Työntekijöitä päiväkodissa on viisi, joista suurimmalle osalle yritys tarjoaa töitä muualta Pirkanmaalta. ”Työntekijät ovat tehneet erittäin arvokasta työtä Sastamalan lasten ja perheiden eteen. Arvostamme sitä paljon”, sanoo Touhulan aluejohtaja Sari Juutilainen.

Päiväkodin asiakasperheitä on ohjeistettu hakemaan lapsilleen uutta varhaiskasvatuspaikkaa elokuun alusta alkaen, sanoo Sastamalan varhaiskasvatusjohtaja Jarmo Korhonen.

Keskitetty hakuaika varhaiskasvatukseen on maaliskuussa viikoilla 10 ja 11.

Sastamalan varhaiskasvatuksessa selvitellään nyt, mistä voidaan tarjota korvaavat hoitopaikat Touhulan lapsille elokuusta alkaen.

”Onhan tällä vaikutusta, kun 25 varhaiskasvatuspaikkaa jää nopealla aikataululla pois”, toteaa Korhonen.

Toiminta taloudellisesti haastavaa

Toiminnan loppumisen taustalla ovat taloudelliset syyt. Sastamalan päiväkotikiinteistö vaatisi tulevina vuosina investointeja ja pienehkön yksikön toiminta on ollut jo aiemmin taloudellisesti haastavaa.

”Suunnitelmien taustalla ovat korjaustöitä vaativa kiinteistö sekä Sastamalan kunnan palvelusetelin arvo, joka ei mahdollista tarvittavia investointeja eikä kata päiväkodin toiminnasta syntyviä kuluja tulevaisuudessa”, perustelee Juutilainen.

Touhula etsi Sastamalasta isompia toimitiloja muutama vuosi sitten, mutta yhtiön silloinen taloudellinen tilanne ei Juutilaisen mukaan mahdollistanut suunnitelman toteuttamista.

Touhula on henkilöstönsä omistama kotimainen päiväkotiketju, jolla on 115 päiväkotia 42 kunnassa.

Juttuun lisätty aluejohtaja Sari Juutilaisen kommentit 10.2. klo 11.10.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos