Aloite: Osa Sastamalan valtuutetuista haluaa kansanäänestyksen uimahallista

Sastamalan valtuusto tehtaili aloitteita maanantain kokouksessaan. Varhaiskasvatukseen esitetään selvitystä ja alle 18-vuotiaille ilmaisia ohjattuja kuntosalivuoroja.

Mirva Iso-Kukkula (kok.) jätti valtuustoaloitteen. Antti-Matti Mattila (kesk.) tuli allekirjoittamaan sitä kokouksen päätyttyä.

20.2. 20:10

Osa sastamalalaisvaltuutetuista haluaa järjestää kansanäänestyksen uimahallin rakentamisesta. Mouhijärveläinen kokoomusvaltuutettu Mirva Iso-Kukkula jätti asiasta maanantai-iltana valtuustoaloitteen. Hän perusteli kansanäänestyksen järjestämistä sillä, että näin voitaisiin kuulla veronmaksajien mielipidettä asiassa.

Iso-Kukkula totesi, että uimahallikeskustelua ovat toistaiseksi ylläpitäneet Sastamalassa, ja sitä ennen Vammalassa, enimmäkseen fanaattisimmat puolustajat ja vastustajat, eivätkä niinkään maksumiehiksi päätyvät kuntalaiset.

Aloitteen mukaan kuntalaisia olisi hyvä kuulla nyt, kun monet kotitalouksien kustannukset ovat nousseet. Iso-Kukkula sanoi lisäksi, että viime kuntavaalien tuloksesta ei voida lukea enää uimahallin kannatuksen tai vastustamisen määrää, koska maailma on jo muuttunut tuosta ajasta.

Aloitetekstin mukaan kansanäänestys tulisi pitää kuluvan kevään eduskuntavaalien yhteydessä niin sanottuna kevyempänä kyselynä. Jos aikataulu on liian tiukka, aloitteen allekirjoittajat toivovat järjestettäväksi kunnallisen kansanäänestyksen.

Aloite herätti valtuustossa tuoreeltaan keskustelua. Muun muassa uimahallin rakentamisen puolustajana tunnettu Päivi Rautava-Turja (ps.) ihmetteli, pitäisikö kaikista kaupungin investointipäätöksistä järjestää näin ollen kansanäänestys.

Sastamalan kaupunginvaltuusto päätti uimahallin rakentamisesta talousarviokokouksessaan viime syksynä äänin 28-15.

Lue lisää: Uimahallille historiallinen kyllä: Valtuuston enemmistö kaatoi pohjaesityksen ja nosti yli 50 vuotta harkitun uimahallin mukaan Sastamalan suunnitelmiin – näin äänet jakautuivat

Sastamalan valtuusto innostui jättämään aloitteita maanantaina enemmänkin. Suodenniemeläisvaltuutettu Leena Mattila (kesk.) esitti, että kaupungin tulisi tarjota ilmaiset ja ohjatut kuntosalivuorot alle 18-vuotiaille kuntalaisille.

Jenni Jokinen (sd.) puolestaan nosti sosiaalidemokraattien valtuustoryhmän aloitteessa esiin huolen varhaiskasvatuksen riittävästä resurssista ja tuesta perheille. Jokinen totesi, että erityislasten määrän kasvu on tehnyt työstä kuormittavampaa, ja toivoi tähän liittyen kaupungin varhaiskasvatusyksikköjä koskevaa selvitystä ja työryhmän perustamista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos