Nuorisovaltuusto haluaa vakinaistaa nuorisotyöntekijän toimen – ”Jo nyt nuorisotilojen aukioloa rajoitettu”

Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Veeti Pyhältö toi esiin huolensa nuorisotyöntekijöiden riittävyydestä.

20.2. 20:12

Sastamalan nuorisovaltuusto on huolissaan nuorten syrjäytymisestä ja kaupungin nuorisopalveluiden riittävästä työntekijämäärästä. Nuorisovaltuuston puheenjohtaja Veeti Pyhältö toi huolen esiin Sastamalan kaupunginvaltuuston kokouksessa.

Nuorisovaltuusto käytti aloiteoikeuttaan ja esitti, että Sastamalan kaupunki vakinaistaisi määräaikaisen nuorisotyöntekijän toimensa välittömästi. Nykyinen nuorisotyöntekijän toimen määräaikaisuus päättyy kesäkuun lopussa.

Nuorisovaltuuston mukaan nykyinen nuorisotyöntekijöiden määrä ei riitä siihen, että Sastamalan kaikki kolme nuorisotilaa voidaan pitää auki säännöllisesti.

”Tänä keväänä on nuorisotoimessa jo jouduttu rajoittamaan nuorisotilojen aukioloaikoja resurssipulan vuoksi. Esimerkiksi nuorille tärkeänä perjantaina Puuhalan ja Holvin nuorisotilat ovat auki vuoroviikoin”, huomautti Pyhältö.

”Nuorisovaltuusto on huolissaan nuorten tämänhetkisistä ongelmista, kuten syrjäytymisestä. Tällä määräaikaisen toimen vakinaistamisella saataisiin nuorten tulevaisuutta parannettua.”

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos