Lautakunta päätti aurinkopaneelien lupapolitiikan Sastamalassa

23.2. 5:45

Sastamalan ympäristölautakunta on linjannut, miten jatkossa toimitaan aurinkopaneelien lupaharkinnassa.

Toimenpidelupaa ei tarvita omakoti- ja vapaa-ajan rakennuksissa sekä talousrakennuksissa, mikäli lappeensuuntainen aurinkokeräinjärjestelmä asennetaan yhdelle lappeelle.

Jos paneelit asennetaan eri kulmaan kuin katto, toimitetaan kohteesta rakennusvalvontaan luonnoskuva, jonka perusteella arvioidaan luvantarve.

Katoille asennettavat aurinkopaneelit, joiden pinta-ala on suurempi kuin yhdelle lappeelle sijoitettavat, arvioidaan hanke toimenpidelupana tai rakennuslupana hankkeen laajuuden mukaan. Uudisrakentamisen yhteydessä aurinkoenergiajärjestelmälle haetaan lupa muun rakentamisen luvan haun yhteydessä.

Aurinkokeräimet seinä- ja maa-asennuksena käsitellään tapauskohtaisesti. Hankkeen luvanvaraisuus varmistetaan etukäteen rakennusvalvonnasta.

Vaikka toimenpide ei vaatisi lupaa, niin rakentamisessa on noudatettava voimassa olevan asemakaavan määräyksiä ja kyseiseen rakentamiseen liittyviä säännöksiä. Aurinkopaneelien pinta ei saa aiheuttaa häiriötä esimerkiksi asuntoihin tai liikennealueille.

Lupahakemukseen vaadittavat suunnitelmat ovat: asemapiirros, (merkitään aurinkosähköpaneelin kohdekiinteistö, pinta-ala ja teho), vesikattopiirustus (esitetään tekniset laitteet ja sijoittelu). Naapurien kuuleminen ja julkisivukuva arvioidaan tapauskohtaisesti.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos