Sastamala vähensi ulkomainospaikkoja, mutta saako katujen varsilla mainostaa? – ”Emme lähde perässä juoksemaan”

Sastamalassa on eduskuntavaaliehdokkaiden naamagallerioita aiempaa vähemmän tänä keväänä.

Eduskuntavaalien ulkomainontatelineet ilmestyivät Sastamalan katukuvaan kuluvalla viikolla ja mainoksia niihin on saanut asentaa keskiviikkoillasta kello 18 lähtien. Torstaina puolen päivän aikaan esimerkiksi Vammalan torin ulkomainostelineessä oli kuuden puolueen mainokset ja moni paikka oli vielä tyhjillään.

16.3. 16:45

Eduskuntavaaliehdokkaiden vaalimainosrivistöjä näkyy Sastamalan katukuvassa tänä keväänä aiempaa vähemmän. Kaupungin asentamia vaalimainostelineitä on karsittu Sastamalan keskustasta, jossa telineitä on nyt ainoastaan yksi; Vammalan torilla Torikeskuksen edustalla.

Muualla kaupungin ulkomainostelineitä on entiseen tapaan yksi kussakin taajamassa; Karkussa, Suodenniemellä, Keikyässä, Kiikassa, Mouhijärvellä, Häijäässä ja Kiikoisissa.

Sastamalan kaupungin konsernilakimiehen Katja Arve-Salosen mukaan päätös ulkomainontapaikkojen vähentämisestä on tehty kaupunginhallituksessa.

”Kaupunginhallitus päätti karsia paikkoja, koska tätä mainoskanavaa ei pidetty enää niin merkittävänä”, Arve-Salonen toteaa.

Saako katujen varsille asentaa mainoksia?

Keskitettyjä ulkomainospaikkoja lukuun ottamatta muualle kaupungin hallinnoimille alueille taajamissa vaalimainoksia ei saa asentaa. Omalle pihalleen tai yksityiselle tontille mainoksen voi kiinnittää, mutta esimerkiksi kaupungin hallinnoimien katujen varsille ei.

Sastamalan yhdyskuntapäällikkö Pasi Lähteenmäki sanoo, että tällaisissa tilanteissa liikutaan rajamailla. Vaikka mainos näkyy kadulle, se voi olla sijoitettuna piha-alueelle.

”Ei välttämättä voida sanoa, onko mainos kaupungin alueella vai piha-alueella”, Lähteenmäki toteaa.

Asiaan on hänen mukaansa vaikea puuttuakin.

”Emme me niiden (mainosten) perässä lähde juoksemaan ja repimään pois, jos niistä ei ole vaaraa liikenteelle.”

”Ne ovat kuitenkin vain hetken riesa – tai ilo.”

Mitä?

Keskitetyt vaalimainospaikat Sastamalassa

  • Vammalan tori

  • Karkku (Maakunnantie, kirjaston läheisyydessä)

  • Suodenniemi (Suodenniementien ja Koippurintien risteys)

  • Keikyä (koulun läheisyydessä)

  • Kiikka (Kannarin läheisyydessä)

  • Mouhijärvi (Mouhijärven tori)

  • Häijää (Häijään Äijä)

  • Kiikoinen (Kiikoisten torin läheisyydessä)

Pois 5. huhtikuuta mennessä

Eduskuntavaalien ulkomainontatelineet ilmestyivät Sastamalan katukuvaan kuluvalla viikolla ja mainoksia niihin on saanut asentaa keskiviikkoillasta kello 18 lähtien.

Kaupunki vastaa ulkomainontatelineiden asennuksesta, mutta ehdokkaat ja puolueet mainoksista ja niiden kiinnittämisestä. Mainokset on poistettava viimeistään 5. huhtikuuta.

Sastamalan kaupunki ei peri maksuja vaalimainostelineiden käytöstä.

Mainonnan keskittämistä on perusteltu tarpeella yhdenmukaistaa vaalimainontaa sekä kaupunki- ja maisemakuvallisilla syillä.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos