Pukstaavin kahvila uudistuu – Uusi yrittäjä kertoo suunnitelmistaan

Kahvila avautuu tauon jälkeen huhtikuussa.

Kahvila Pukstaavi avautuu tauon jälkeen huhtikuussa.

Uusia kahvilaherkkuja ja kirjallisuuteen liittyviä tapahtumia. Ainakin näitä lupaa kahvila Pukstaavin uusi yrittäjä Maiju Pyykkö.

Nokialainen Pyykkö yhtiökumppaneineen on valittu Pukstaavin kahvilan uudeksi yrittäjäksi. Valinnan teki Suomen kirjainstituutin säätiön hallitus.

Museokahvila on ollut suljettuna sen jälkeen, kun Sastamalan Ruoka- ja Puhtauspalvelut Servi lopetti kahvilatoiminnan maaliskuun alkupäivinä. Kahvila avautuu uudistuneena 21. huhtikuuta.

Pyykön valintaan vaikuttivat museonjohtaja Marja Hänninen-Tolvin mukaan yrittäjän aiempi kokemus museokahvilatoiminnasta ja markkinoinnista sekä Sastamalan Kirjakorttelin kehittämistä tukeva toimintasuunnitelma. Pyykkö pitää muun muassa Hinttalan museoalueen kahvilaa Nokialla.

Maiju Pyykkö aikoo kehittää Pukstaavin kahvilaa ja tapahtumia sen ympärillä. Luvassa on muun muassa vohvelimenu, uusia herkkuja sekä kirjallisuuteen liittyviä tapahtumia.

”Miltä kuulostaisi vaikkapa islantilaisen Riddari-neuleen ohjattu neulontahetki tai suomalaisen sanan ja runon tapahtuma kaikenikäisille?”, Pyykkö visioi Pukstaavin tiedotteessa.

Kahvila on avoinna kirjamuseo Pukstaavin aukioloaikoina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos