Autoalan suosio kasvussa Vammalan ammattikoulussa, myös Vammalan lukion hakijamäärät nousivat

Toisen asteen yhteishaku on päättynyt. Kysyimme Saskyn Sastamalan oppilaitoksista ja Vammalan lukiosta, paljonko oli hakijoita.

Autoalan suosio on kasvussa Vammalan ammattikoulussa. Tico Iltanen ja Tiitus Ruusunen saivat oppia opettaja Kaleva Linnanmäeltä.

Yli 150 opiskelijaa haki kevään yhteishaussa ensisijaista opiskelupaikkaa Saskyn Sastamalan oppilaitoksista, eli Vammalan ammattikoulusta, Tyrvään käsi- ja taideteollisuusoppilaitoksesta sekä Karkun kotitalous- ja sosiaalialan oppilaitoksesta.

Eniten hakijoita oli perinteisesti sähköalalle, jonne pyrki 2,2 ensisijaista hakijaa aloituspaikkaa kohden.

Toiseksi suosituin oli autoala, jonne haki 1,4 ensisijaista hakijaa per aloituspaikka. Kolmanneksi suosituin oli kone- ja tuotantotekniikka.

Saskyn Sastamalan oppilaitosten rehtorin Jarkko Vuoren mukaan sähköala pysyi edelleen huippusuosittuna, mutta myös autoala kasvatti suosiotaan.

Hakijoiden määrä nousi myös kone- ja tuotantotekniikassa sekä ravintola-catering-alalla. Tekniikan alat olivat Vuoren mukaan kaikkiaan suosittuja.

Ammatillisiin koulutuksiin on mahdollista hakea myös jatkuvassa haussa ympäri vuoden. Tämä hakuväylä on tarkoitettu kaikille muille paitsi juuri peruskoulunsa päättäville hakijoille.

Jatkuvan haun määrät ovat voimakkaassa kasvussa, esimerkiksi vuonna 2022 jatkuvan haun kautta tuli peräti 80 prosenttia kaikista Saskyn opiskelijoista.

Hakijoiden määrä kasvoi Vammalan lukiossa

Hakijoiden määrä kasvoi myös Vammalan lukiossa. Kaikkiaan lukioon haki 145 opiskelijaa, joista ensisijaisia hakijoita oli 87. Heistä kymmenen haki lentopallo- ja urheilulinjalle.

Vammalan lukiossa on 120 opiskelupaikkaa yleislinjalla ja 25 lentopallo- ja urheilulinjalla.

Vammalan lukion hakijamäärä nousi rehtori Leeni Kirvesmäen mukaan hieman viime vuodesta, ja hakijoita oli nyt yli kymmenen enemmän kuin pari vuotta sitten.

Ensisijaisten hakijoiden määrässä on Kirvesmäen mukaan suurta vaihtelua – esimerkiksi neljä vuotta sitten lukion aloitti noin 120 opiskelijaa, mutta pari vuotta sitten vain reilut 70.

Yhteishaku toisen asteen koulutuksiin päättyi tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos