Mikael Agricola -palkinnon saajaksi ehdolla kaksi Sastamalasta kotoisin olevaa kääntäjää

Palkinnonsaaja julkistetaan torstaina 30. maaliskuuta.

Rauno Sainio kirjoitti ylioppilaaksi Vammalan lukiosta vuonna 2002. Sainio on asunut Tallinnassa vuodesta 2014 lähtien.

Suomen merkittävimmän kaunokirjallisuuden käännöspalkinnon, Mikael Agricola -palkinnon saajaksi on tänä vuonna ehdolla kaksi Sastamalasta kotoisin olevaa kääntäjää, Sampsa Peltonen ja Rauno Sainio.

Suomen kääntäjien ja tulkkien liitto (SKTL) ja Suomen Kirjasäätiö myöntävät Mikael Agricola -palkinnon tunnustuksena edellisenä vuonna julkaistusta merkittävän kaunokirjallisen teoksen erinomaisesta suomennoksesta.

Sampsa Peltonen ja Marja Luoma ovat ehdolla Agricola-palkinnon saajiksi. Peltonen on kotoisin Sastamalasta. Lapsuutensa hän asui Vammalan rautatieasemaa vastapäätä vanhempiensa pitämän Kestikievari Liekorannan pihapiirissä. Ylioppilaaksi Peltonen kirjoitti Vammalan lukiosta vuonna 1994.

Ehdokkaina palkinnon saajaksi ovat Sampsa Peltonen ja Marja Luoma Mohamed Mbougar Sarrin alun perin ranskankielisen teoksen Miesten syvimmät salaisuudet (Gummerus) suomennoksesta, Rauno Sainio Chi Zijianin alkuun kiinankielisen teoksen Puolikuu (Aula & Co) suomennoksesta sekä Minnamari Pitkänen László Krasznahorkain teoksen Vastarinnan melankolia (Teos) suomennoksesta.

Palkinnon arvo on 10 000 euroa ja se rahoitetaan Kopioston keräämistä tekijänoikeuskorvauksista.

Palkinnonsaaja julkistetaan torstaina 30. maaliskuuta.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos