Pop up -kirjastoja Sastamalan kauppakäytäville? Kaupunki sai avustusta kirjastojen kehittämiseen

Sastamalassa suunnitellaan valtionavustuksen turvin kirjastopalveluiden kehittämistä.

Sastamalan kirjastoissa pyritään aloittamaan viimeistään ensi syksynä säännöllisiä lukusuositus- ja kirjavinkkaustilaisuuksia.

Sastamalan pääkirjaston Tarinoita tarjolle -hanke on saanut 6000 euroa avustusta Aluehallintovirastolta (Avi). Hankkeella on tarkoitus edistää aikuisten lukemista sekä kirjallisuuden harrastusta, kertoo kirjastonjohtaja Sari Sillanpää.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että Sastamalan kirjastoissa pyritään aloittamaan viimeistään ensi syksynä säännöllisiä lukusuositus- ja kirjavinkkaustilaisuuksia.

Sillanpää kertoo, että kirjaston henkilökunnan lisäksi omia vinkkejään voisivat kertoa kirjaston asiakkaat. Ajatuksena on myös haastaa päättäjiä ja paikallisia julkkiksia jakamaan lukusuosituksiaan.

”Haluaisimme kokeilla myös pop up -toimintaa. Asukkaiden asiointisuuntaus menee toiseen suuntaan kauppakeskusten takia. Kirjojen kanssa voisimme mennä vaikka kauppakäytävälle ja siellä voisi lainata”, kertoo Sillanpää.

Avustusrahaa on aikaa käyttää vuoden 2024 loppuun asti.

”Aluksi pitää löytää hyvä ihminen tekemään tätä, sillä hanketyö ei sovi ihan kaikille. Tällä rahalla ei saa koko maailmaa valmiiksi.”

Yhteensä kaksi avustusta Sastamalan kaupungille

Sastamalan kaupunki sai Avilta myös 10 000 euron suuruisen avustuksen kirjastoauto Herra Hakkaraisen kunnostukseen.

Sastamalan kaupungin suunnitelmissa on hankkia uusi kirjastoauto vuonna 2024, joten sen suunnittelu on tehtävä tämän vuoden aikana. Ajankohtainen kysymys on esimerkiksi se, haluaako kaupunki pitäytyä perinteisessä dieselautossa.

”Pitää alkaa suunnittelemaan, millainen on Sastamalan uusi kirjastoauto. Ensi vuonna tulee 20 vuotta Herra Hakkaraisen (nykyinen kirjastoauto) käyttöönotosta. Se alkaa olla käyttöikänsä päässä, vaikka sitä onkin hyvin pidetty.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos