Pääsiäisen menoliikenne on tänään vilkkainta – Kovimmat ruuhkahuiput ovat tasoittuneet koronan myötä

Torstaina liikennettä odotetaan olevan eniten kello 13-19.

Pääsiäisen menoliikenteen odotetaan olevan vilkkaimmillaan torstaina ja perjantaina.

Pääsiäisen menoliikenne on vilkkaimmillaan kiirastorstaina. Liikennettä odotetaan olevan eniten kello 13–19, kerrotaan Fintrafficin tieliikennekeskuksesta.

”On ennustettu aika hyvää keliä, joten menoliikenne voi alkaa aikaisemminkin”, sanoo Fintrafficin liikennekeskuspäällikkö Kari Tarkki.

Osa suuntaa pääsiäisen viettoon perjantaina, jolloin liikennettä odotetaan olevan eniten kello 9–14, minkä jälkeen liikenne rauhoittuu. Tarkin mukaan myös perjantaille on ennustettu aurinkoista säätä.

Pääsiäisen menoliikenne suuntautuu Tarkin mukaan pääasiassa pohjoiseen päin.

Paluuliikenne rullaa maanantaina

Ennen koronapandemiaa liikenteessä oli ruuhkahuippuja juhlapyhien aikaan, mutta nykyään ruuhkat ovat maltillisempia. Fintrafficin mukaan syynä on koronan myötä yleistynyt etätyöskentely.

”Ihmiset voivat lähteä vähän aiemmin esimerkiksi mökille, ja tehdä töitä sieltä ennen pääsiäisen aloittamista”, Tarkki kertoo.

Paluuliikenne on vilkkaimmillaan toisena pääsiäispäivänä eli maanantaina.

”Paluuliikenne on perinteisesti alkanut puolenpäivän jälkeen ja jatkuu jonnekin iltakahdeksaan. Se jakautuu vähän pidemmälle ajanjaksolle. Paluuliikenne on aina ollut vähemmän ruuhkaista kuin menoliikenne”, Tarkki sanoo.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos