Nämä hankkeet Sastamalassa saavat Joutsenten reitin tukea, katso lista

Tällä kertaa mukana oli myös seniorihankkeita. Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään 30. toukokuuta.

Kiikan vpk:n nuoriso-osasto on yksi nuoriso-Leader-tuen saajista.

Sastamalassa kaksi nuoriso- ja neljä seniori-Leader-hanketta saavat Joutsenten reitiltä tukea. Leader Joutsenten reitin hallitus käsitteli uudet hankehakemukset kokouksessaan 5. huhtikuuta.

Varsinainen maaseudun yritys- ja hanketukihaku kaudella 2023–2027 ei ole vielä avautunut, mutta se avautunee kevään aikana. Nuoriso- ja seniorihankkeita tuetaan Joutsenten reitin päättyneeltä rahoituskaudelta 2014–2022 säästyneellä kuntarahalla. Hankkeen enimmäistuki on 800 euroa.

Kiikan vpk:n nuoriso-osasto saa rahaa uusiin leirivarusteisiin. Leirivarustuksen päivittäminen on tarpeen, koska Länsi-Suomen pelastusalan liitto järjestää ensi kesänä viikon mittaisen palokuntaleirin, johon myös Kiikan nuoriso-osasto osallistuu.

Nuoriso-Leader-tukea saa myös Sastamalassa toimiva 4H-yrittäjä Melina Laaja. Hän hankkii Melinan tapahtumapalvelulle jääkaappipakastimen ja tapahtumateltan. Tavoitteena on myydä tarjoiluja sekä musiikki- ja tanssiesityksiä erilaisiin tapahtumiin.

Uusia Seniori-Leader-hankkeita

Uusi seniori-Leader-tuki sai innostuneen vastaanoton Joutsenten reitin alueella. Tavoitteena on tukea yli 65-vuotiaiden toiminnallisuutta, ryhmäytymistä ja sosiaalista vuorovaikutusta. Joutsenten reitin hallitus linjasi, ettei hankkeissa tueta ruokatarjoiluja ja matkakustannuksia.

Sastamalassa seniori-Leader-tukea myönnettiin neljälle hankkeelle.

Sastamalan Kristilliset Eläkeläiset hankkii mukana kannettavan äänentoistolaitteen, jolla ryhmänohjaajan ääni saadaan paremmin kuuluviin myös ulkoilmatilaisuuksissa ja retkillä.

Vähähaara-seura hankkii jumppatarvikkeita ja muistipelejä ja Sastamalan Aivoverenkiertohäiriö-kerho tarvikkeet kuumakivihierontaan.

Karkun kamari järjestää opastetun retken Ritajärvelle.

Nuoriso- ja seniorihankkeille myönnettiin tukea yhteensä noin 9 500 euroa. Hankkeita oli kaikkiaan 15, Sastamalan lisäksi myös Hämeenkyröstä ja Punkalaitumelta.

Seuraavan kerran hakemuksia käsitellään tiistaina 30. toukokuuta. Tähän kokoukseen tulevien hakemusten jättämisen takaraja on perjantai 19. toukokuuta kello 12. Sähköiset hakulomakkeet ja -ohjeet löytyvät Joutsenten reitin verkkosivuilta joutsentenreitti.fi.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos