Karkun asemanseudun kaavoituksesta yleisötilaisuus ensi viikolla

Suunnittelualue on rajattu karttaan mustalla, Sastamalan kaupungin omistamat maat on merkitty sinisellä.

Sastamalan kaupunki järjestää yleisen kuulemistilaisuuden ensi viikolla koskien Karkun asemanseudun asemakaavaa ja sen muutosta.

Tilaisuus järjestetään Karkun työväentalossa (Passinmäentie 30) keskiviikkona 26. huhtikuuta kello 16.30–18. Tilaisuuteen ei ole ennakkoilmoittautumista. Tilaisuudessa tuodaan esiin mahdollisesti muitakin Karkkua koskevia suunnitelmia.

Sastamalan kaupungin kaavoitusarkkitehti Pinja Ahola kertoo, että uudessa kaavaluonnoksessa on täysin erilaisia ratkaisuja kuin vuonna 2020 nähtävillä olleessa luonnoksessa: muun muassa aseman ja Harsun välisen pellon pientalot on jätetty osoittamatta.

Suunnittelualue sijaitsee aivan Karkun keskustassa. Alueella sijaitsevat Karkun vanha asemarakennus, Vanha Harsu pihapiireineen, Karkun kirjasto, Karkkukoti, päiväkoti ja muita rakennuksia. Suunnittelualueeseen kuuluvat myös osa Maakunnantiestä sekä Asemantie.

Aholan mukaan kuulemistilaisuudessa esitellään ensi kerran uusi luonnos, joka on tarkoitus viedä toukokuun lautakuntaan. Vuonna 2020 julkaistun vanhan luonnoksen palaute oli runsasta ja sen jälkeen on laadittu raideliikenneselvitys, missä on selvitetty esimerkiksi liityntäpysäköinnin kapasiteettia.

Juttua korjattu 17.4. kello 15.15: Vanhassa juttuversiossa käsiteltiin nähtävillä vuonna 2020 ollutta kaavaluonnosta ja siinä olevia ratkaisuita. Kuulemistilaisuudessa esitellään uutta luonnosta.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos