Sastamalalainen Ilkka Vieras on työyhteisön hyvä tyyppi: Näin työkaverit hänestä kertovat

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla.

Sastamalalainen Ilkka Vieras palkittiin Metsämiesten Säätiön stipendillä.

”Vaikeatkin asiat ratkeavat puhumalla. Rähjäämällä ei tule hyvää”, sanoo Laanian hankintaesimies Ilkka Vieras, 42, Sastamalasta.

Vieras palkittiin ”Työyhteisön hyvä tyyppi” -stipendillä. Stipendin myönsi Metsämiesten Säätiö.

Vieras on toiminut metsäalalla jo pitkään. ”Ostomiehenä aloitin vuonna 2010, mutta jo sitä ennen toimin metsäpalveluyrittäjänä.”

Vieraan työnkuvaan kuuluu pääasiassa energiapuun ostaminen. Hän työskentelee lähinnä kotitoimistossa Sastamalan Kallialassa. ”Toimistot ovat Ylöjärvellä ja Porissa, mutta minut tavoittaa yleensä joko metsästä, autosta tai kotoa.”

Työyhteisön hyvä tyyppi -stipendiä Vieraalle esittivät Laania Oy:stä resurssipäällikkö Thomas Johansson, operaatioasiantuntija Tomi Ketola, metsäasiantuntijat Nikolai Leppäaho ja Toni Alakeskinen, hankintajohtaja Juho Pöyhönen ja metsäpäällikkö Jarkko Suokas. Stipendin arvo on 500 euroa.

”Ilkka on aina valmis auttamaan kollegoita ja yrittäjiä kaikenlaisissa haasteissa. Hän on aina positiivisesti liikkeellä ja tunnetaan työyhteisössä aidosti hyvänä tyyppinä, myös monet metsäomistajat allekirjoittavat tämän. Pitkän uran tehneenä Ilkka on nähnyt jo varmasti lähes kaiken, mutta jaksaa silti aina suhtautua asioihin erittäin positiivisesti ja erittäin vankalla otteella”, työkaverit kuvailevat.

Metsämiesten Säätiö haluaa nostaa ”Työyhteisön hyvä tyyppi”-stipendillä esille arjen työyhteisösankareita metsäalalla. Säätiön mukaan osaava ja motivoitunut ihminen on metsäalan tulevaisuuden keskeisin menestystekijä ja alan toimintakulttuurin rakentaja.

Metsämiesten Säätiö on 1948 perustettu yleishyödyllinen säätiö, jonka tehtävänä on metsäalan kehittäminen sekä alalla toimivien ihmisten hyvinvoinnin edistäminen. Säätiö jakaa oman sijoitustoimintansa tuottoa alalle tavoitteellisin apurahoin ja stipendein.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos