Särkijärventielle kevytväylä ja asvaltti: Näin tien perusparannus vaikuttaa liikenteeseen

Työt alkavat ensi viikolla puiden kaadolla.

Särkijärventielle rakennetaan kevytväylä noin 600 metrin matkalle. Tämä osuus on osa Häijään ja Uotsolan välistä rinnakkaisväylää.

Särkijärventien perusparannus alkaa puiden kaadolla ensi viikolla. Varsinaiset kaivutyöt käynnistyvät toukokuun puolivälissä.

Kyseessä on Häijään ja Uotsolan välisen rinnakkaisväylän viimeisen vaiheen rakentaminen.

Urakkaan sisältyy kevyen liikenteen väylän rakentaminen noin 80 metrin osuudelle Pynnärintien varteen sekä Särkijärventien perusparannus ja kevyen liikenteen väylän rakentaminen runsaan 600 metrin matkalla. Urakkaan sisältyy myös tien päällystäminen.

Särkijärventien varteen rakennetaan samalla vesijohto- ja viemärilinjoja sekä uusitaan katuvalaistus.

Uotsolan ja Häijään välinen rinnakkaisväylä avautui keväällä 2021.

Valmista ensi syksynä

Peruskorjauksen ajan Särkijärventie on auki liikenteelle. Yhdyskuntatekniikan päällikön Pasi Lähteenmäen mukaan työt haittaavat jonkin verran liikennettä, mutta läpiajoa ei katkaista missään vaiheessa. ”Alueella on yritystoimintaa, eikä katkoksia voi senkään takia tulla”, Lähteenmäki sanoo.

Työmaaliikenne ohjataan Pynnärintien suuntaan.

Särkijärventien perusparannuksen arvioitu valmistumisaika on syyskuussa 2023.

Rakennustöiden kustannusarvio on 627 000 euroa. Liikenne- ja viestintävirasto Traficom on myöntänyt hankkeelle kävelyn- ja pyöräilyn investointiohjelman valtionavustusta enimmillään vajaat 90 000 euroa. Urakoitsijana toimii Maanrakennus Jokinen.

Tiisalantielle asvaltti

Häijään ja Uotsolan välisen rinnakkaisväylän toinen pää on Porintien pohjoispuolella Mouhijärventiellä ja toinen pää Sastamalantiellä Häijäässä. Uusi tie otettiin käyttöön keväällä 2021.

Rinnakkaisväylä kulkee Säästömarketin ohi Tiisalantietä, joka on tarkoitus päällystää tänä kesänä, mikäli tekninen lautakunta hyväksyy päällystysohjelman kokouksessaan tiistaina.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos