Sastamalan kaupunki kysyy turvallisuudesta – Vastausaikaa jäljellä vielä reilut kaksi viikkoa

Turvallisuuskyselyllä pyritään saamaan tietoa sastamalalaisten turvallisuuden kokemuksesta ja turvallisuuden kehittämistarpeista.

Turvallisuuskyselyn tuloksia käytetään apuna turvallisuussuunnittelussa, jonka tarkoituksena on ehkäistä ja torjua onnettomuuksia, rikoksia, häiriöitä sekä parantaa asukkaiden turvallisuutta.

Sastamalan kaupunki kartoittaa parhaillaan turvallisuuskyselyllä asukkaiden näkemyksiä ja kokemuksia oman asuinalueensa ja kaupungin keskustan turvallisuustilanteesta ja turvallisuuden kehittämistarpeista.

Turvallisuuskyselyn teemoja ovat muun muassa turvallisuuden tunne omassa asuinyhteisössä ja keskustassa, yhteisöllisyys, väkivaltatilanteet ja rikokset sekä näihin kohdistuva pelon tunne, häirintä, rasismi ja globaalit turvallisuusuhat.

Hallintojohtaja Tapio Rautava kertoo, että kysely liittyy kaupunginvaltuuston hyväksymään hyvinvointisuunnitelmaan, jossa turvallisuus nähdään osana hyvinvointia.

”Kyselyn vastauksia käytetään turvallisuussuunnittelussa, jonka tavoitteena on ennaltaehkäistä ja torjua onnettomuuksia, rikoksia, häiriöitä sekä parantaa asukkaiden turvallisuutta. Turvallisuuskysely on toteutettu lähes samanlaisena edellisen kerran vuonna 2019, joten voimme tuoreiden vastausten avulla seurata asukkaiden turvallisuudentunteen kehittymistä”, Rautava sanoo.

Kysely on avoinna kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.sastamala.fi 26.4.–15.5.2023. Mikäli omaa laitetta ei ole, voi kyselyyn vastata kirjastojen asiakaspäätteillä. Kirjastoista saa tarvittaessa teknistä tukea kyselyyn vastaamiseksi.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos