Neljä sastamalalaista vaikuttaa nyt hallitusneuvotteluissa – Kansanedustajien lisäksi mukana kaksi kristillisdemokraattia

Hallitusneuvottelut alkoivat tiistaina Säätytalolla seminaarilla. Petteri Orpo, Riikka Purra, Anna-Maja Henriksson ja Sari Essayah olivat mukana.

Hallitusneuvottelujen neuvottelijat on jaettu työryhmiin käsiteltävien asiakokonaisuuksien perusteella. Pääneuvottelupöytiä on 11. Niissä ja niiden alatyöryhmissä on mukana useampi sastamalalaisvaikuttaja.

Ensimmäiset kolme pääpöytää ovat puheenjohtajien pöytä, puoluesihteereiden pöytä ja ”Valtioneuvoston johtaminen” -nimellä kulkeva pöytä.

Sen lisäksi on kahdeksan niin sanottua reformipöytää. Reformipöytiä ovat Kestävä julkinen talous, Toimiva ja kestävä hyvinvointiyhteiskunta, Hyvinvointi syntyy työstä, Osaava Suomi, Kasvun kaava, Puhtaan energian Suomi, Kansainvälinen ja aktiivinen Nato-Suomi sekä Turvallinen ja kriisinkestävä oikeusvaltio.

Pöydillä on yhteensä 18 alatyöryhmää, eli jaostoa.

Hallitusneuvotteluihin osallistuvat puolueet päättävät, ketkä neuvottelijat osallistuvat mihinkin ryhmiin.

Sastamalalaisvaikuttajista kansanedustaja Arto Satonen (kok.) neuvottelee Hyvinvointi syntyy työstä -pöydässä. Pöydän teemoihin kuuluvat muun muassa työmarkkinat, työllisyyspolitiikka ja -palvelut, työperäinen maahanmuutto sekä sosiaaliturva.

Satonen kuuluu myös kyseisen pöydän Sosiaaliturva-jaostoon, Kansainvälinen rekrytointi -jaostoon sekä Työlainsäädäntö-jaostoon.

Jaostoissa on mukana myös muita sastamalalaisia. Marjo Anttoora (kd.) on mukana Työlainsäädäntö-jaostossa ja Pirjo Raunio (kd.) Kansainvälinen rekrytointi -jaostossa.

Lisäksi Anttoora vaikuttaa Turvallinen ja kriisinkestävä oikeusvaltio -pöydässä. Pöydän teemoja ovat muun muassa sisäinen turvallisuus ja oikeuspolitiikka sekä kotoutumiseen ja kokonaisturvallisuuteen liittyvät kysymykset.

Anttoora on myös pöydän Oikeuspolitiikka ja tasa-arvo -jaostossa.

Lisäksi Viestintäryhmässä on kansanedustaja Miko Bergbom (ps.).

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos