”Jos puoliso menee elottomaksi, 36 minuuttia on aika toivoton aika” – Ambulanssin tulo kestää Sastamalassa pidempään kuin pitäisi, katso Pirkanmaan kuntien tilanne

Pirkanmaan sairaanhoitopiirin tilastojen mukaan Sastamalassa odotetaan ambulanssia viidenneksi pisimpään maakunnan kunnista.

Potilaan keskimääräinen tavoittamisaika on huonontunut Pirkanmaalla jo vuosien ajan. Nyt tilanteeseen on kuitenkin tulossa muutos, sillä aluehallitus on päättänyt erilaisista parannuksista. Kuvassa etualalla ensihoidon ylilääkäri Sanna Hoppu sekä ensihoitopalvelusta vastaava lääkäri Kaius Kaartinen. Kuvassa takana myös Janette Saukko ja Pyry Harju.

Pirkanmaan hyvinvointialueella ensihoidon saaminen kestää aiempaa kauemmin. Asia selviää Pirkanmaan sairaanhoitopiirin vuoden 2022 toimintakertomuksesta.

A- ja B-kiireellisyysluokan tehtävissä potilas tavoitettiin Pirkanmaalla ydintaajama-alueilla keskimäärin 6,3 minuutissa, vaikka tavoiteaika on 6 minuuttia. Muilla taajama-alueilla tavoittamisaika oli 0,3 minuuttia pidempi kuin mitä on tavoiteaika. Haja-asutusalueilla avun saaminen kesti 0,8 minuuttia tavoiteaikaa pidempään.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos