Kiikoisten Kuorsumaanjärvellä bongattiin erittäin uhanalainen lintulaji

Sastamalassa kisattiin Keskistenjärven ja Kuorsumaanjärven lintutorneissa.

Kuorsumaanjärven lintutornissa bongattiin kaunis ja erittäin uhanalainen mustakurkku- uikku. Lajin kanta on hiljalleen vahvistumassa.

Jokakeväinen lintuharrastuksen suurtapahtuma, Tornien taisto, oli jälleen menestys, sillä 3 000 harrastajaa bongasi lintuja yli 300 lintutornissa kautta maan. Taisto oli järjestyksessään jo 28. kerta.

Ykköslintutorniksi kohosi tänä vuonna Kristiinankaupungin Siipyyn lintutorni meren rannalla kooten kaikkiaan 108 eri lintulajia.

Myös Sastamalassa on jo pitkät perinteet Tornien taistossa, mikä on monelle lintuharrastajalle ja lapsiperheelle kevään merkkitapahtuma.

Keskistenjärven lintubongauksen merkittävin laji oli suokukko, jonka kanta on huolestuttavasti vähentynyt. Laji on nykyään jo äärimmäisen uhanalainen.

Kisa Keskistenjärvellä ja Kuorsumaanjärvellä

Joukkue Ekolokonomit Ari Jokinen, Timo Järvenpää, Jouko Mustalahti, Raimo Innanmaa, Mari Kukkamäki, Kimmo Virolainen ja Hanna Eronen oli valinnut Keskistenjärven tämän vuoden kohteeksi aikaisempien Ekojärven bongauksien sijaan. Ryhmä havaitsi kaikkiaan 59 eri lajia.

Merkittävimpänä lajina voinee pitää suokukkoa, joka luokitellaan nykyään äärimmäisen uhanalaiseksi.

Keskistenjärvi kuuluu valtakunnalliseen lintuvesien suojeluohjelmaan ja Natura 2000- suojeluohjelmaan.

Kiikoisten Kuorsumaanjärven lintutornissa bongasi ”Kuorsumaan Kyläkiikarit” eli Tapio Rautava, Asko Koski ja Tomi Koski. Merkittävimmiksi lajeiksi ryhmä nimesi mustalinnun ja erittäin uhanalaisen mustakurkku-uikun.

Esko Antila havaitsi samana päivänä Kuorsumaanjärvellä kymmenen äärimmäisen uhanalaiseksi luokiteltua punasotkaa.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos