Pankkifuusiosta alkunsa saanut säätiö jakoi historiansa suurimman tukipotin – Näihin 18 sastamalalaiskohteeseen avustuksia myönnettiin

Suurimmat avustussumman Sastamalassa sai Kiikan-Jokisivun Kyläseura. Katso jutusta lista kaikista sastamalalaisista tuen saajista.

Roismalan Ponnistuksen moni joukkue pääsi osalliseksi Huittisten Säästöpankkisäätiön jakamista avustuksista. Kuvassa seuran P10-joukkue, jolle myönnettiin 500 euroa Tampere Floorball Tournamentia varten.

Keväällä 2020 Huittisten Säästöpankin perustalle muodostunut Huittisten Säästöpankkisäätiö avustaa alueensa toimijoita historiallisen suurella summalla tänä vuonna.

Säätiö on päättänyt jakaa toimialueelleen avustuksia kaikkiaan 92 yhdistykselle ja yksityishenkilölle yli 166 000 euron edestä.

Sastamalalaisia kohteita säätiö tukee yli 20 000 eurolla. Avustusten ja apurahojen saajia on 18.

Suurimmat avustussumman Sastamalassa saa Kiikan-Jokisivun Kyläseura, jolle säästöpankkisäätiö myönsi 3 500 euroa uimarannan kunnostukseen. 2000 euron avustukset saavat Leijonaemot ry erityislapsiperheiden liikuntatapahtumiin ja lentopalloseura FC-57 neljän joukkueen Power Cup -matkaan.

Muut avustuksia saavat Sastamalassa ovat:

Kiikan Torvisoittokunta, 1 500 euroa nuorisosoitinten hankintaan

Sastamalan Kumuri, 1 500 euroa pesisautotoiminnan käynnistämiseen

Roismalan Ponnistuksen P9-juniorit, 1 000 euroa lasten ja perheiden yhteiseen toimintapäivään

Roismalan Ponnistus, 1 000 euroa juniorivalmentajien koulutukseen

Stormin koulun vanhempainyhdistys, 1 000 euroa pihavälineiden hankintaan

Jaana Lahtinen, 1 000 euroa pro gradu -työhön

Reetta Kangaslampi, 1 000 euroa pro gradu -työhön

Laura Kares, 1 000 euroa pro gradu -työhön

SPR Vammala, Aikuisten kehitysvammaisten hyvät ystävät, 800 euroa aikuisten kehitysvammaisten iltamiin

Roismalan Ponnistuksen 2012 syntyneiden joukkue, 500 euroa ryhmäytymisviikonlopun järjestämiseen

Roismalan Ponnistuksen P10-salibandyjoukkue, 500 euroa Tampere Floorball Tournamentia varten

Kiikan VPK, 500 euroa nuorten leirimatkoihin

Melina Laaja, 500 euron urheilustipendi

Justus Ranta, 500 euron urheilustipendi

Heidi Hieta-aho ja työryhmä, 450 euroa kehitysvammaisten toimintatapahtumaan

Huittisten Säästöpankkisäätiö teki avustus- ja apurahapäätökset kevään hakukierroksen perusteella. Hakuaika oli helmi-maalikuussa, ja hakemuksia jätettiin kaikkiaan lähes 150 kappaletta, yhteensä noin 650 000 euron edestä. Maantieteellisesti eniten hakemuksia jätettiin Huittisista, Porista ja Sastamalasta.

Säätiön kuluvan vuoden teemana on lasten ja nuorten liikunta ja mieli. Säätiön hallituksen puheenjohtajan Mikko Lehtosen mukaan teema näkyi selvästi hakemuksissa. Säätiö on tänä vuonna varautunut myös siihen, että yksittäisiä hyviä hankkeita voidaan rahoittaa varsinaisen hakukierroksen ulkopuolelta. Näissä tilanteissa voi olla yhteydessä säätiön toimitusjohtajaan Hannu Vähähyyppään, kertoo säätiö tiedotteessaan.

Mikä?

Huittisten Säästöpankkisäätiö

Yleishyödyllinen säätiö, joka syntyi Huittisten Säästöpankin myytyä pankkiliiketoimintansa Aito Säästöpankille keväällä 2020 ja muututtua tässä yhteydessä säätiöksi.

Säätiön tarkoituksena on säästäväisyyden sekä taloudellisen kasvatuksen ja hyvinvoinnin edistäminen, kulttuurin ja tieteen sekä taloudellisen kehityksen tukeminen.

Säätiön hallitukseen kuuluu seitsemän henkilöä, joista sastamalalaisia on kaksi; Minna Kallio-Ranta ja Jaana Kulmala. Muut jäsenet ovat Huittisista ja Porista.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos