Sastamalalainen Lauri Joona ajoi uransa ensimmäiseen yleiskilpailun voittoon rallin SM-sarjassa

Rallin SM-sarjan kuninkuusluokassa ajava sastamalalainen voitti lauantaina Seinäjoella ajetun Pohjanmaa Rallin, ja nousi voittonsa myötä kauden pistetaulukossa kakkossijalle.

Kartturi Tuukka Shemeikka ja kuljettaja Lauri Joona juhlistivat SM-yleiskilpailun voittoa Seinäjoella.

Lauri Joona ajaa ensimmäistä kauttaan maan kovimmalla ralliautoilun tasolla, Ralli SM1-luokassa. Viime lauantaina 20. toukokuuta hän nappasi Pohjanmaa Rallista ensimmäisen yleiskilpailun voittonsa SM-sarjassa.

Joona oli kartturinsa Tuukka Shemeikan kanssa kisan kärkikahinoissa heti ensimetreistä lähtien. Kaksikko siirtyi Pohjanmaa Rallin johtoon lauantaiaamun erikoiskokeilla, eikä menoa haitannut edes viidennellä erikoiskokeella sattunut hidas rengasrikko.

”Hyvät fiilikset, vaikka vähän huono homma tuo rengasrikko. Nyt hyvä tatsi päälle iltapäivän lenkille, niin eiköhän siitä hyvä tule”, totesi Joona lauantain päivähuoltoon tullessa.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Joonan johto toisena olevaan tiimikaveri Teemu Asunmaahan oli 1,8 sekuntia. Joona näytti lähes 15 kilometriä pitkällä päätöserikoiskokeella taitonsa ja vauhtinsa, ja ajoi pohja-ajan 4 sekunnin erolla Asunmaahan. Lopputuloksissa kaksikon ero oli 5,8 sekuntia ja maalissa nähtiin todella tyytyväinen debyyttivoittaja.

”Kyllä hyvältä tuntuu, ensimmäinen ison luokan voitto meiltä. Vähän enemmän mitä oletettiin, kun kisaan lähdettiin”, Joona iloitsi maaliin saavuttuaan.

”Tiedettiin, että vauhti on hyvällä tasolla, mutta vähän jopa yllätti, että se oli näinkin hyvä. Pätkät sopivat meille hyvin ja kaikki muukin pelasi hyvin. Ihan sanattomaksi vetää.”

Lauri Joona ja Tuukka Shemeikka kiisivät voittoon Škoda Fabia Rally2 Evolla. Rata oli kaksikolle mieluinen ja auto pelasi Joonan mukaan hyvin, vaikka kisaan mahtui yksi rengasrikkokin.

Kuluva rallikausi on Joonalle ensimmäinen myös uudessa tiimissä. Hän ajaa TGS Škoda Motorsport Suomi -tiimissä Škoda Fabia Rally2 Evolla.

Kotimaisten SM-osakilpailuiden lisäksi kisakalenteriin on merkattu valikoituja MM-ralleja. Joonan mukaan viikko sitten ajetulla Portugalin MM-rallilla oli iso merkitys.

”Opittiin siellä paljon ja päästiin täällä heti hyödyntämään oppeja, vaikka tiestö olikin aivan erilainen.”

Seuraava SM-ralli, SM Itäralli, ajetaan kesäkuun puolessavälissä Joensuun ympäristössä. Sitä ennen Joona ja Shemeikka osallistuvat touko-kesäkuun vaihteessa Sardinian MM-ralliin.

”Tästä mahdollisuudesta suuri kiitos kaikille yhteistyökumppaneille ja tukijoille”, kiittelee Joona.

Kauden pistetaulukossa Asunmaa piti ykköspaikkansa, Joona nousi voittonsa ansiosta toiseksi ja Juha Salo putosi kolmanneksi. Joonan ja Asunmaan jälkeen kolmanneksi SM Pohjanmaa Rallissa ajoi kaksi edellistä SM-rallia voittanut Jari Huttunen, joka on pistetaulukossa tällä hetkellä neljäntenä.

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos