Helleraja voi mennä tänään rikki – huomenna säässä tapahtuu dramaattinen käänne

Perjantain ja lauantain välisinä öinä lämpötilat saattavat käväistä jopa pakkasen puolella, ja maanpinnassa saattaa olla hallaa.

Keskiviikkona iltapäivästä kannattaa suunnata rannalle. Kuva on viime kesältä, jolloin Isaac ja Laia Diarouma olivat uimassa Pororannassa.

Jos haluat nauttia kesäisistä keleistä vielä tällä viikolla, kannattaa ulos suunnata jo tänään keskiviikkona. On nimittäin varsin mahdollista, että helleraja rikkoutuu tänään Pirkanmaalla.

”Yli 25 lämpöasteen raja saattaa rikkoutua aika laajallakin alueella Etelä- ja Keski-Suomen alueella iltapäivästä noin kolmen ja viiden välillä. Riippuu toki siitä, kuinka pilvistä on, mutta sään pitäisi pysyä selkeänä näillä alueilla”, ennustaa Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Petri Hoppula.

Kesäkelit eivät kuitenkaan jatku kauaa, sillä torstaina säässä tapahtuu dramaattinen käänne.

”Torstaina Keski- ja Etelä-Suomen yli kulkee kylmä rintama, joka voi romahduttaa lämpötilaa jopa kymmenen asteen verran. Torstain vastaisena yönä näillä alueilla saattaa myös sadella. Vettä voi tulla kolmesta kymmeneen milliin asti”, Hoppula kertoo.

Hänen mukaansa tämänkaltainen muutos säässä ei ole mitenkään poikkeuksellinen.

”Aika usein tällaisia pudotuksia tapahtuu.”

Loppuviikosta hallanvaaraa

Kylmät kelit kurittavat Etelä- ja Keski-Suomea viikon loppupuolelle saakka, Hoppula kertoo.

”Aika poutaista pitäisi olla, vaikkakin kylmää. Perjantaina alueilla mitataan noin 10–13 asteen lämpötiloja. Perjantain ja lauantain välisinä öinä lämpötilat saattavat käväistä jopa pakkasen puolella, ja maanpinnassa saattaa olla hallaa.”

Meteorologin mukaan loppuviikon sää jatkuu kuitenkin poutaisena.

”Sateita ei siis pitäisi olla.”

Seuraa ja lue artikkeliin liittyviä aiheita

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos