Presidentti Niinistö myönsi uusia arvonimiä – Joukossa on yksi henkilö Sastamalasta

Presidentti Sauli Niinistö myönsi arvonimiä torstaina 25. toukokuuta.

Presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt 68 uutta arvonimeä.

Huomionosoituksen saaneiden joukossa on myös yksi sastamalalainen: karkkulaiselle Maiju Vuorenojalle on myönnetty kotiseutuneuvoksen arvonimi.

Vuorenoja on toiminut pitkään ja monipuolisesti aktiivina ja taustavoimana erilaisissa paikallisissa tapahtumissa.

Maiju Vuorenojaa on esimerkiksi tituleerattu Sastamala Gregorianan äidiksi. Hänet on palkittu festivaalin ja paikkakunnan kulttuurielämän eteen tekemästä ahkerasta työstä Sastamalan kaupungin kulttuuripalkinnolla vuonna 2003 sekä Pirkanmaan Kulttuurirahaston palkinnolla vuonna 2005.

Vuorenoja valittiin Sastamalan Avainhenkilöksi vuonna 2009.

Maiju Vuorenoja on nyt kotiseutuneuvos.

Marttilankadulla ikkunat eivät todennäköisesti olisi joulunaikaan täynnä seimiä ilman Maiju Vuorenojaa. Perinne on saanut alkunsa Maijun ja hänen miehensä Urpo Vuorenojan Kanadan-matkasta 2000-luvun alussa.

Maiju Vuorenoja on toiminut pitkään Sastamalan Oppaissa ja hän oli aktiivisesti mukana Pyhän Olavin kirkon talkootöissä.

Alatalosta musiikkineuvos

Arvonimiä myönnettiin myös muutamille valtakunnallisesti tunnetuille henkilöille. Esimerkiksi viihdetaiteilija Mikko Alatalolle myönnettiin musiikkineuvoksen arvonimi.

Lääkintöneuvoksen arvonimen sai Tapani Kiminkinen. Entinen terveyskeskuslääkäri tunnetaan esimerkiksi Tohtori Kiminkinen -televisiosarjasta.

Entinen kansanedustaja Tapani Tölli (kesk) ja entinen aluehallintoviraston ylijohtaja ja entinen kansanedustaja Anneli Taina (kok) saivat valtiopäiväneuvoksen arvonimen.

Arvonimi on kansalaiselle myönnetty julkisen arvonannon osoitus hänen yhteiskunnan hyväksi tekemästään työstä. Esityksen arvonimestä voivat tehdä yksityiset henkilöt, yhteisöt tai molemmat yhdessä.

Arvonimilautakunta antaa arvonimiasioista lausuntonsa presidentille, joka myöntää arvonimet.

Osion tuoreimmat

Luitko jo nämä?

Mainos