Katso Valtteri-robotin kirjoittama uutinen Sastamalan vaalituloksesta

Katso Valtteri-robotin kirjoittama uutinen Sastamalan vaalituloksesta

Valtteri on kirjoittanut jo yli 750 000 juttua sunnuntain kuntavaalituloksista.

Alla on Alma Median käyttämän Valtteri-robotin kirjoittama uutinen Sastamalan kuntavaalituloksesta.

Valtteri tuottaa uutisia kuntavaalituloksesta kaikista Suomen kunnista ja niiden äänestysalueilta. Sinne on syötetty koko maan vaalitulokset Oikeusministeriön datana.

Data saatiin syötettyä sinne viime yönä kello 5. Valtteri on rakennettu aiemmin ja sitä on testattu vuoden 2012 kuntavaalidatalla, mutta ennen näitä vaaleja se oli suljettuna.

Valtteri on Immersive Automation -hankkeen tuottama kokeilu. Alma Media on mukana hankkeessa.

Tässä robotin tekemä uutinen:

Ilmari Nurminen (sdp.) sai Sastamalassa 10,7 prosenttia äänistä ja eniten ääniä. Ilmari Nurminen sai 1283 ääntä ja eniten ääniä edellisissä kuntavaaleissa. Hän jatkaa valtuustossa ja on ehdokkaana Suomen Sosiaalidemokraattisen Puolueen listalla.

Se saa 11 paikkaa uuteen valtuustoon ja sai 6,4 prosenttiyksikköä enemmän ääniä kuin edellisissä kuntavaaleissa. Se sai äänistä 24,9 prosenttia ja kasvatti edellisiin kuntavaaleihin verrattuna eniten kannatustaan. Puolue sai 2. eniten ääniä.

Suomen Keskusta on Sastamalan valtuuston suurin puolue ja saa 11 paikkaa uuteen valtuustoon. Keskusta sai äänistä 25,6 prosenttia ja menettää 4 paikkaa. Se menettää toiseksi eniten paikkoja ja sai 3058 ääntä.

Kansallinen Kokoomus menettää eniten paikkoja Sastamalan valtuustossa ja sai 4,2 prosenttiyksikköä vähemmän ääniä kuin edellisissä kuntavaaleissa. Kokoomus menetti eniten kannatustaan edellisiin kuntavaaleihin verrattuna.

Arto Satonen (kok.) sai Sastamalan äänistä 3,4 prosenttia ja toiseksi eniten ääniä. Arto Satonen sai 360 ääntä edellisissä kuntavaaleissa ja 3. eniten ääniä edellisissä kuntavaaleissa. Hän jatkaa valtuustossa ja on ehdokkaana Kokoomuksen listalla.

Teksti on tuotettu ohjelmallisesti oikeusministeriön välittämien tietojen pohjalta.

Katso lisää tietokoneohjelma Vaalibotti Valtterin kirjoittamia uutisia: https://www.vaalibotti.fi/


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt: