Uutiset Elämänmeno Puheenvuoro Urheilu Näköislehti Blogit

Kennelpakaste laajensi kuivatuotteisiin – Tiesitkö, mistä kaikesta lemmikkiruokia valmistetaan?

Suomen vanhimman lemmikkiruokatehtaan Kennelpakasteen tuotantolinjalla Ikaalisissa kulkevat erilaiset lihapalat. On sikaa, nautaa, broileria, kalkkunaa, hevosta, hirveä ja kalaa – yksinään tai sekoitettuna. Näistä aineksista syntyvät lemmikkien raakapakasteet, raakamakkarat ja uusimpana myös kuivatuotteet. Valmistuksessa tehdas hyödyntää teuraseläimistä muun muassa poskilihasta, naudan mahaa, ruokatorvea, maksaa ja niin sanottua nollalihaa sekä kaloista lihaisia lohenruotoja päineen. Koirien allergiat lisääntyvät, raakapakasteiden kysyntä kasvaa Kennelpakasteen viime syksynä ostaneet sastamalalaisyrittäjät Petri Holappa ja Mikko Rajala toteavat, että kysytyimpiä tuotteita ovat raakapakasteet ja näistä erityisesti sikanautapakaste. Se, kuten raakapakasteet ylipäätään, on lisäaineeton ja säilöntäaineeton. Lihapitoisuus on lähellä sataa prosenttia. Raakapakasteiden kysyntä on Holapan mukaan kasvava. Tähän vaikuttaa osaltaan se, että koirat kärsivät yhä enemmän allergioista, iho- ja hengityssairauksista. Suomalaisista siankorvista suuri kysyntä – myös Kiinassa Kuivatuista tuotteista yksi lemmikkien suurimmista herkuista ovat siankorvat. –Ne ovat suurin, mutta myös hankalin herkku, Mikko Rajala toteaa. Hankalin siksi, että suomalaiset siankorvat ovat lemmikkiruokamarkkinoilla kiven alla. Korvat viedään kiljuen Kiinaan, jossa ne ovat ihmisten himoittua herkkua. –Jos joltakulta löytyy siankorvaa, saa soittaa meille, miehet vinkkaavat. Eivätkä kuivatuotevalikoimat jää pelkästään siankorviin. Yhä enenevässä määrin kuivatuotteita valmistetaan esimerkiksi eläinten maksasta, sydämestä, munuaisista, saparoista ja peniksistäkin. Raaka-aineita Kennelpakasteelle toimittavat muun muassa Atria ja kalaa sastamalalainen Kalaneuvos. Uutena toimittajana mukana on niin ikään sastamalalainen Liha-Hietanen, Suomen suurin hevosteurastamo.