Kiikassa hyydepato nostaa vedenkorkeuksia - yksi asuinrakennus oli uhattuna

Pelastuslaitos
Kiikassa hyydepato nostaa vedenkorkeuksia - yksi asuinrakennus oli uhattuna

Tämä kuva on otettu Haukansaaren kohdalta torstaina.

Mika Lampi

Pakkaset ja suuri virtaama ovat lisänneet hyyteen muodostumista Kiikassa Mielaanniemen sillan alapuolisessa Kokemäenjoessa.

Hyydettä on kertynyt etenkin Haukansaaren toiseen uomaan, mutta myös sen alapuolisiin koskiin.

Tyrvään voimalaitoksen juoksutuksen pienennyksen ansiosta vedenkorkeuksia on saatu alentumaan. Kiikassa oli yksi asuinrakennus uhattuna korkean vedenkorkeuden vuoksi.

Virtaamat Pirkanmaan suurista säännöstellyistä järvistä, Näsijärvestä, Pyhäjärvestä, Vanajavedestä ja Kyrösjärvestä ovat tällä hetkellä ajankohtaan nähden suuria, koska järviin tehdään tilaa lumien sulamisvesiä varten.

Märän syksyn ja tammikuussa Kokemäenjoessa koettujen hyydeongelmien vuoksi järvien vedenkorkeudet olivat vielä helmikuun alussa selvästi keskimääräistä korkeammalla.

–Lauhtuminen ja viikonlopun pienemmät virtaamat helpottavat tilannetta Kiikassa. Ely-keskus seuraa tilannetta tiiviisti, kertoo johtava vesitalousasiantuntija Diar Isid.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio