Kolmen miehen kimppa osti entisen Autokeskuksen tilat - A-Osat Sastamala tarjoaa huoltoa ja varaosamyyntiä helmikuusta lähtien

Mika Lampi
Kolmen miehen kimppa osti entisen Autokeskuksen tilat - A-Osat Sastamala tarjoaa huoltoa ja varaosamyyntiä helmikuusta lähtien

A-Osat Sastamalan omistajat Juha-Matti Honkasalo, Jari Huju ja Juha Vettenranta perustavat yrityksen entisen Järvisen Autoliikkeen tiloihin.

Mika Lampi

A-Osat Vammalan yrittäjä Juha Vettenranta käveli loppukesästä 2017 sisään Vammalan Autokeskuksen tyhjiin tiloihin Itsenäisyydentiellä.

Vettenranta kertoi omistaja Pertti Järviselle, että hän haluaa ostaa koko kiinteistön, yli 2000 neliömetriä.

Sen jälkeen alkoi vääntö ja tinkiminen, kertoo Järvinen.

Lopulta 5. tammikuuta 2018 tehtiin kaupat. Osapuolet eivät kerro kauppasummaa.

–En kehtaa sanoa sitä summaa, Järvinen paljastaa.

Vettenranta kertoo, että kaksi paikallista kumppania Jari Huju ja Juha-Matti Honkasalo lähtivät hankkeeseen mukaan osakkaiksi vasta myöhemmin.

–Aluksi olin tässä ihan yksin liikkeellä. Oikeastaan ensin pyysin heitä vain töihin.

Nyt kolmikko omistaa uuden A-Osat Sastamala -nimisen yrityksen samoin omistusosuuksin.

–Tiloihin tule entistä isompi varaosamyymälä sekä autojen huolto ja korjaamo. Korjaamossa on viisi nosturipaikkaa, kertoo yhtiön toimitusjohtaja Jari Huju.

Kolmella paikkakunnalta kotoisin olevalla osakkaalla on pitkä tausta autoalalta: Huju on vetänyt Tampereella Lielahden Fixusta yli viisi vuotta ja työskennellyt Vammalan Autovärissä ja Autoklinikka Sastamalassa.

–Nyt oli otollinen aika. Kun on vuodesta 2010 johtanut eri pisteitä, niin miksi tehdä töitä muille, kun voi tehdä itselle, sanoo Huju.

Juha-Matti Honkasalo on ollut töissä Levorannan Autoliikkeessä 12 vuotta. Hän vastaa uuden firman korjaamopuolesta.

–Kaipasin vaihtelua, Honkasalo perustelee.

Vettenranta kertoo, että A-Osat muuttaa pois nykyiseltä paikaltaan Marttilankadulta, jossa yritys on toiminut vuokratiloissa.

Kolmikolla on sen verran verkostoja alalta, että varmasti kilpailu paikkakunnalla kiristyy jatkossa.

Honkasalon mukaan he aikovat panostaa etenkin nopeuteen autojen huollossa.

Vuokralaisia haetaan, tilaa riittää

Uuden yrityksen sijainti on erittäin keskeisellä paikalla Itsenäisyydentiellä, S-marketin ja sairaalan kupeessa vilkkaan läpiajoreitin varrella.

Parhaillaan tiloissa tehdään remonttia ja avajaisia aiotaan viettää jo helmikuussa. Jollain aikajänteellä on tarkoitus palkata 4-5 autonasentajaa.

Melkein puolet kiinteistön noin 2400 neliön tiloista halutaan vuokrata ulkopuolisille.

–Esimerkiksi vaihtoautohalli ja autoliikkeen yläkerta ovat tarjolla, sanoo Vettenranta.

Kyselyitä on jo tullut.

Järvinen ei halunnut talonmieheksi

Pertti Järvinen kertoo, että hänelle tuli aiemmin paljon kyselyitä halukkailta tilojen vuokraajilta.

–Vuokraaminen ei kuitenkaan tuntunut hyvältä, koska olisin joutunut talkkariksi.

Yhden vuokrasopimuksen Järvinen kuitenkin joulukuussa teki: Pirkanmaan Osuuskaupan ABC-automaattiasema säilyy pihassa ainakin seuraavat kolme vuotta.


Kommentit (5)

  • Mika

    Loistava homma onnea yritäjille

  • Nimetön

    Mukavaa saada paikkakunnalle lisää osaavaa ja luotettavaa korjaamopalvelua. Varmasti se tehdään mitä luvataan ja laadusta tinkimättä. Parempi näin kun ”monopoli”.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio