Sää

Menikö helleraja rikki Sastamalassa? – Raumalla mitattiin tänään yli 26 astetta, lauantaista tuli myöhäisin päivä, jolloin on mitattu yli 26 astetta

TONI REPO / Aamulehden arkisto
Menikö helleraja rikki Sastamalassa? – Raumalla mitattiin tänään yli 26 astetta, lauantaista tuli myöhäisin päivä, jolloin on mitattu yli 26 astetta

Vilja kypsyi kesän aikana paljon normaalia nopeammin, mutta kuivuus jätti jyvät pieniksi.

Timo YlihärsiläAamulehti

Ilmatieteen laitos kertoi Twitterissä, että kesäkauden 64. hellepäivä koettiin lauantaina. Päivän korkein mitattu lämpötila oli Raumalla 26,1 astetta. 8. syyskuuta jää täten myöhäisimpänä päivänä, jolloin Suomessa on 1960-luvulta lähtien mitattu yli 26 asteen lämpötila.

Kokemäen Tulkkilassa mitattiin lauantaina 24,9 astetta kello 15.40.

1960-luvulta alkavan jakson aikana vain vuonna 2002 on mitattu enemmän hellepäiviä, 65 kappaletta. Tampereella hellepäiviä on ollut 41.

Mennyt kesä eli kesä–elokuu oli tänä vuonna noin kaksi astetta tavanomaista lämpimämpi. Näin lämmin kesä toistuu Suomessa keskimäärin 20‒30 vuoden välein.

Koko maan touko-elokuun keskilämpötila oli jopa 0,3 astetta lämpimämpi kuin toiseksi lämpimimpänä vuonna 1937.

Kesän ylin lämpötila oli Vaasan Klemettilässä 18. heinäkuuta mitattu 33,7 astetta. Tämä on toiseksi korkein huippulämpötila ainakin 60 vuoteen, ainoastaan kesän 2010 ylin lämpötila (37,2 astetta) oli tätä korkeampi.


Kommentit (1)

  • Nimetön

    No eipä tainnut olla +22 astetta lämpimämpää Sastamalassa lauantaina iltapäivällä? Että se siitä helteestä?

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio