Onko uimahallin aika nyt? Äänestä ja kerro mielipiteesi Tyrvään Sanomien kyselyssä

Esa Viippola
Onko uimahallin aika nyt? Äänestä ja kerro mielipiteesi Tyrvään Sanomien kyselyssä

Sastamalan kaupunki tiedotti tiistaina uimahallin tarveselvityksen tuloksista.

Selvityksen mukaan Sastamalan kokoisessa kaupungissa on selkeä tarve uimahallille. Uuden hallin hyödyt olisivat suurimmat, jos halli sijoittuisi kaupungin keskustaan.

Kaupunginhallitus ja -valtuusto päättävät vielä ennen juhannusta, lähteekö kaupunki tekemään tarkempaa ja yksityiskohtaisempaa hankesuunnitelmaa uudesta uimahallista. Kaupunki toivoo lisäksi tänä vuonna käynnistyvän keskusta-alueen SAFA-suunnittelukilpailun antavan ideoita uimahallin mahdollisesta sijainnista.

Päätöksentekoon kaupunkia vauhdittaa nyt se, että nykyiset uimahallit Kiikassa ja Keikyässä ovat huonokuntoisia ja sulkeutuvat kohta. Kiikan uimahallin peruskorjaus maksaisi selvityksen mukaan 3 miljoonaa euroa ja uuden uimahallin rakentaminen 10 miljoonaa euroa. Toisaalta uimahallin kävijämäärä nousisi arvion mukaan nykyisten hallien 40 000:sta 100 000:een vuodessa.

Samaan aikaan Sastamalassa on näköpiirissä useita investointitarpeita, muun muassa Varilan koulun ja Mouhijärven koulun rakentaminen sekä uusimpana tietona kosteusvaurioista kärsivän Äetsän koulun tulevaisuuden ratkaisut.

Mitä mieltä olet, pitääkö Sastamalaan rakentaa uusi uimahalli ja mihin se pitäisi sijoittaa? Äänestä ja kerro perustelusi avoimessa osiossa. Äänestys on avoinna 10.6. asti.

Sastamalan kaupunginhallitus kokoontuu käsittelemään uimahallin hankesuunnitelman valmistelua 11. ja kaupunginvaltuusto 18. kesäkuuta.


Lue myös nämä


Kommentit (9)

 • Nimetön

  Ensin kuntoon yläaste Kiikkaan! Siellä käy vanhan Äetsän ja vanhan Kiikoisen oppilaat. Ei kaikkia voida Sylväälle mahduttaa. Varsinkin kun koulukyydityksetkään eivät ole ihan ilman ongelmia järjestyneet.

  Nokian uimahalliin Vammalan keskustasta n 40 km ja Huittisiin 25 km, niihin voisi kaupunki järjestää vaikka bussikuljetuksia. Lisäksi Keikyä toiminee edelleen ja Voimarinteen altaistakin oli puhetta, mutta lienevät nekin liian kaukana keskustan asukkaille. Kiikkaa tuskin saadaan enää kuntoon, se on harmi.

  Koulun lisäksi kuntoon myös vanhusten hoito, ennen yhtäkään uimahallia.

 • Mou

  Jos uimahalli joskus rakennetaan , se rakennetaan Häijääseen . piste fi.
  Palvelee koko Sastamalaa paremmin ja Häijää on ainoa kehittyvä alue koko kunnassa.
  Jos Vammalan jostain syrjäosista tuntuu matka nissanilla pitkälle , menkää äetsän uimahalleihin

  Kylä näin on tosi

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio