Sastamala kokeilee ilmaista bussiliikennettä syyslomaviikolla

Syyslomaviikolla (16.10.–22.10.) Sastamalan keskusta-alueen paikallisliikenne on kaikille matkustajille ilmaista.

Sastamalan paikallisliikenne tarjoaa Varilasta, Roismalasta, Lousajasta ja Kallialasta tavallisena arkipäivänä noin kymmenkunta edestakaista yhteyttä Vammalan torille ja takaisin.

Useita yhteyksiä on myös Vammalan rautatieasemalle, Tyrväänkylään ja Kaukolaan.

Päälinja Varila–Lousaja kulkee muun muassa Citymarketin ja Hopun yritysalueen kautta. Lauantaisin ajetaan pari edestakaista vuoroa kaikkiin suuntiin.

Syyslomaviikolla kaikki paikallisliikenteen vuorot liikennöidään normaalisti. Voit tutustua paikallisliikenteen aikatauluihin ja reitteihin täällä.

Ilmaisjakso ei koske palveluliikennettä tai muita Sastamalassa kulkevia linja-autovuoroja.

Paikallisliikennekorttia käyttävien asiakkaiden nykyistä matkustusjaksoa voidaan pidentää ilmaiskokeilun takia. Lisätietoa saa autoista paikallisliikenteen kuljettajilta.

Mitä ajattelet Sastamalan joukkoliikenteestä?

Sastamalan kaupunki kerää kokemuksia ja näkemyksiä linja-autolla matkustamisesta Sastamalan sisällä tehtävillä matkoilla. Tekeillä on laajempi selvitys koulukuljetusten ja kaupungin sisäisen bussiliikenteen nykytilasta ja parantamisen mahdollisuuksista.

Toimenpide-ehdotuksia tehdään kuntalaisten mielipiteiden pohjalta.

Kyselyyn voi vastata 5.11. asti.

Linkki kyselyyn.

Jos mielipiteesi ja kommenttisi koskevat ainoastaan kaupungin lain nojalla järjestämiä koulukyytejä tai vammaispalvelulain (vpl) tai sosiaalihuoltolain (shl) mukaisia kuljetuksia, voit antaa palautteen suoraan oman alueesi liikennöitsijälle tai Sastamalan kaupungille yleisellä palautelomakkeella.

Jos olet esimerkiksi koululainen tai opiskelija, kerro, millaista bussiliikennettä tarvitset kokonaisuudessaan (koulumatkat ja vapaa-ajanmatkat yhteen laskettuna).


Kommentit (2)

  • Nimetön

    Minkä takia se tiedottaminen on Sastamalassa ylipäätään niin vaikeaa. Reitit löytyivät kyllä ”täätltä” mutta ei ole kellonaikoja jolloin tietäisi mennä tienvarteen.

  • Nimetön

    Paikallisliikenne tai joukkoliikenne on enemmän kuin tervetullut ja myös keskustan alueelle – pääsisi autotonkin joskus kaupoille.
    Nyt on vain niin, että pelkkä puhe, tai siis kirjoittelu ei riitä: pitäisi olla tietoa reiteistä ja aikatauluistakin.

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio