Sastamalan rallissa huippunimiä – kuskeja 12 maasta

Arkisto/Jukka Vuokola
Sastamalan rallissa huippunimiä – kuskeja 12 maasta

Noin 140 ralliautoa huristelee Sastamalassa lauantaina 15. heinäkuuta.

Tapio Pessi

Häijään seudulla, Masossa ja Nohkualla lauantaina 15. heinäkuuta ajettava ralli kerää ajajia 12 maasta. Rallin keskuspaikkana on Ellivuori.

– Suuri yllätys oli, että rallista tuli lopulta näin kansanvälinen. Selityksenä on se, että markkinoimme rallia kahden viikon päästä ajettava Jyväskylän MM-rallin testikisana, kertoo rallitapahtuman tiedottaja Jarno Saari.

Lähtö on lauantaina kello 9 Ellivuoren kesäteatterin kohdalta.

– Arvomme muutamalle kymmenelle katsojalle vähän ennen starttia vapaalipun yhdelle erikoiskokeelle, joten ajoissa kannattaa olla paikalla, vinkkaa Saari.

Ralliin on ilmoittautunut eri sarjoihin yhteensä 141 kuskia. Heistä ulkomaalaisia on parikymmentä.

Kuumimpia nimiä ovat hiljattain ajetun Puolan MM-rallin voittaja Thierry Neuville Belgiasta ja saman rallin WRC2-luokan voittaja Ole Christian Veiby Norjasta.

Suomalaisia huippunimiä ovat SM-rallin kärkipaikoilla ajavat Marko Mänty ja Juuso Nordgren.

Pettymys järjestäjille oli se, ettei Tommi Mäkisen Toyota-talli sittenkään osallistu kisoihin. Vielä kuukausi sitten osanotto näytti melko varmalta.

Sen sijaan rallissa ajaa kaksi japanilaista Tommi Mäkinen Racingin kuljettajaa.

Autoglym-rallin nimellä kulkevassa rallissa ajetaan neljä erikoiskoetta kahteen kertaan.

Häijään seudulla, Masossa ja Nohkualla sijaitsevien pätkien pituus on 9-22 kilometriä.

Autoglym-rallin nimellä kulkevan tapahtuman järjestää tamperelainen autourheiluyhdistys PR-Racing. Se harkitsee rallin siirtoa Kangasalta Sastamalaan pysyvästi.


Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio