Susi liikkuu Kiikoisissa – "Koiria on hyvä pitää silmällä"

Arttu Alvari/arkisto
Susi liikkuu Kiikoisissa – "Koiria on hyvä pitää silmällä"

Kiikoisissa on viime päivinä tehty havaintoja sudesta.

Virpi Starkman

Yksinäinen susi liikkuu Kiikoisissa. Muutama ihminen näki suden sunnuntaina pellolla Kiikoisten Raudussa, mistä se jatkoi matkaansa Niemenmaan ja Hongiston alueelle. Susi oli ylittänyt Veittimäentien.

Hongistontien varressa asuva Kalle Perälä löysi sunnuntaina suden jäljet melkein kotipihastaan.

–Kuivurin nurkalla se oli käynyt, noin 50 metrin päässä talosta, Perälä kertoo.

Maanantaina ja tiistaina Perälä löysi tuoreet suden jäljet pihapiiristä.

–Koirat ovat olleet levottomia.

Paniikkiin ei Perälän mielestä ole kuitenkaan aihetta.

–Koiria on hyvä pitää silmällä, koska koiran susi kyllä ottaa, jos lähelle tulee.

Turhaa pelkoa ei Perälän mielestä pidä lietsoa.

–Joskus 1800-luvulla on susi viimeksi vienyt lapsen, ettei se ole kovin todennäköistä.

Mitään vakituisia vieraita sudet eivät Kiikoisissa ole. Kalle Perälä muistelee, että viitisen vuotta sitten hän näki kaksi sutta omassa kotipihassaan.

–Istuin talon rappusilla tupakalla, kun kaksi sutta meni suoraan pihan poikki. Ne olivat selvästi läpikulkumatkalla, eivät edes sivuilleen katsoneet. Koirakin oli silloin pihassa, mutta eivät sudet kiinnittäneet siihen mitään huomiota.

Hirviä ja peuroja sen sijaan Perälän kotikulmilla näkee usein.

–Kyllä susille metsässä ruokaa riittää.

Suurpetoasiamies on käynyt paikan päällä tarkastamassa suden jäljet. Myös poliisille on ilmoitettu asutuksen lähellä liikkuvasta sudesta.


Kommentit (12)

  • Nimetön

    Eläimet , jotka mainitsin , ovat joutuneet petoeläimien ruuaksi tai raatelemiksi muutaman viimeisen vuoden aikana . En alennu muuhun , totean vain faktat . Neljän lapsen isänä ja avioliitossa elävänä en koe olevani peräkammarin poika , mitä sillä nyt sitten tarkoititkaan . Tyrviksen juttu oli asiallinen ja ihmettelenkin suhtautumistasi ja kokolailla tavanomaista lokerointiasi . Tunnen monia vilpittömia ja asiallisia luonnon ystäviä . Tee itsellesi palvelus ja lähde Suomen upeaan luontoon haukkaamaan happea ja nauttimaan talvisäästä .

  • Hui kauhistus

    Helsingissä poliisit ilveksen perässä . Taitaa kettutytöt pelätä villipetoa .

Kirjoita kommentti

Perustele, kirjoita selkeästi, älä vähättele ihmisiä, ÄLÄ HUUDA. Pysy aiheessa ja muista käytöstavat. Kommentit luetaan ja tarvittaessa muokataan ennen julkaisua.

Meillä on nollatoleranssi alatyyliselle ilmaisulle, henkilöön käyvälle arvostelulle ja vihamielisyydelle. Emme julkaise kommentteja, joiden ainoa sisältö on negatiivinen mielipide vailla perusteluja. Jätämme julkaisematta myös ne kommentit, joissa ei lainkaan piitata oikeinkirjoituksesta kuten isoista alkukirjaimista tai välilyönneistä.

Kiitos etukäteen rakentavasta kommentistasi!

Etusivullamme juuri nyt:

Sammio